Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προφυλάκιση για την κατηγορούμενη μητέρα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προφυλάκιση για την κατηγορούμενη μητέρα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, όπως αποφάσισαν η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας και φέρεται να ξέσπασε σε κλάματα

Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου και για την υπόθεση των θανάτων των μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας. Μετά την ολοκλήρωση της επεισοδιακής απολογίας της 34χρονης, ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν την προφυλάκιση της και για την νέα υπόθεση με αποτέλεσμα η κατηγορούμενη να οδηγείται στις φυλακές όπου κρατείται, ήδη, για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, αν και αρνήθηκε ότι ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών της καταγράφοντας τις θέσεις της σε ένα υπόμνημα που αριθμεί 125 σελίδες, δεν κατάφερε να πείσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο άκουσμα της απόφασης για την προφυλάκισή της η Ρούλα Πισπιρίγκου ξέσπασε σε κλάματα.

Ο Ρούλα Πισπριγίγκου κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων ενώπιον δυο εισαγγελέων σε μια «κατανυκτική» όπως τη χαρακτήρισε ο συνήγορος της διαδικασία για την οποία δήλωσε ικανοποιημένος. Ο συνήγορος υπεράσπισης της ανέφερε ότι οι ερωτήσεις ήταν επί της ουσίας και η εντολέας του απάντησε σε πολλές περιπτώσεις κλαίγοντας.

Είχε προηγηθεί η έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας το οποίο απέρριψε τη δεύτερη, κατά σειρά, αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που υποβλήθηκε από τον συνήγορο της Αλέξη Κούγια για λόγους μεροληψίας .

Η απόρριψη του αιτήματος άναψε το πράσινο φως για να επιστρέψει στο ανακριτικό γραφείο η κατηγορούμενη και να ολοκληρώσει την απολογία της.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου διεκόπη ενώ ουσιαστικά είχε ολοκληρωθεί την ώρα που ο ίδιος διατύπωνε μια δήλωση- διαμαρτυρία που αφορούσε στις ερωτήσεις της ανακρίτριας προς την κατηγορούμενη τις οποίες χαρακτήρισε «κουτσομπολίστικες».

«Με διέκοψε και με προκάλεσε να της κάνω αίτηση εξαίρεσης» είπε αναφερόμενος στην ανακρίτρια ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος σημείωσε πως ήταν αναμενόμενο να απορριφθεί η αίτηση από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο καθώς «ποτέ δεν γίνονται δεκτές αφού υπάρχει η λογική στη δικαιοσύνη να μην απομυθοποιούνται οι δικαστές».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονος κατηγόρησε την 35η ανακρίτρια ότι επιθυμεί να ολοκληρωθεί η ανάκριση χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, κάλεσε την εντολέα του να συνεχίσει την απολογία της στις 3 το μεσημέρι ενώ είχε ενημερωθεί ότι ο ίδιος θα απουσίαζε από το πλευρό της για λόγους υγείας. «Κανείς δεν είναι σίγουρος τι μπορεί να προκύψει σε αυτή την ανάκριση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος και συμπλήρωσε πως η ανακρίτρια αντέδρασε γιατί «φοβήθηκε ότι θα αναδείξω ότι αυτή η ανάκριση ήταν κουτσομπολάδικο».

Μετά την απόφαση της δικαιοσύνης η Ρούλα Πισπιρίγκου επιστρέφει στον Κορυδαλλό μέχρι το πρωί της 31ης Ιανουαρίου οπότε και είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να ανέβει ο εν διαστάσει σύζυγός της και πατέρας των τριών παιδιών της Μάνος Δασκαλάκης ο οποίος θα ανοίξει τον κύκλο των μαρτυρικών καταθέσεων της πολύκροτης δίκης .