Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε το σημείο που θα ταφεί – Δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Δείτε το σημείο που θα ταφεί – Δίπλα στους γονείς του Παύλο και Φρειδερίκη

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο χώρο - Μέλη της οικογένειας στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι

Το σημείο όπου θα ενταφιαστεί ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος στους βασιλικούς τάφους στο Τατόι, επισκέφθηκαν μέλη της οικογένειάς του. 

Ο γιος του, Νικόλαος έφτασε λίγο μετά τις 11:00 στο Τατόι, παρέα με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ ώστε να ελέγξει τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας.

Στο σημείο και η βασίλισσα Σοφία.

Επίσης, η σύζυγος του τέως Βασιλιά, Άννα – Μαρία, ο γιος του Νικόλαος και η σύζυγός του Τατιάνα, οι αδερφή του Ειρήνη και ο μικρός του γιος Φίλιππος με την σύζυγό του Νίνα Φλορ.

Tο μνήμα του ήδη έχει επιλεγεί να βρίσκεται δίπλα ακριβώς στους τάφους των γονέων του Παύλου και Φρειδερίκης.

Η κηδεία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου στην Μητρόπολη Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν και που θα εκτεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα. 

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές, όμως, θα είναι υψηλού επιπέδου.

Ένστολοι αστυνομικοί, άνδρες των ειδικών δυνάμεων και άνδρες της ασφάλειας με πολιτικά θα περιλαμβάνονται στο πλέγμα των μέτρων, τα οποία τίθεται στο τραπέζι της ΕΛΑΣ σε διαρκείς συσκέψεις που θα ενταθούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος