Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε στον εισαγγελέα νέο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε στον εισαγγελέα νέο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας

Πιθανόν και αύριο να υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί για το θέμα

Νέο αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία επικαλέστηκε μεροληψία στο πρόσωπο της.

Το αίτημα κατατέθηκε στον εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως και αύριο να υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί του αιτήματος.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, η απολογία θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Η εμπλοκή στην απολογία της 34χρονης για την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της διεκόπη το αποπλέουμε με τον συνήγορο της να κατηγορεί την ανακρίτρια για μεροληψία και να αποχωρεί από τη διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια δημιουργήθηκε εμπλοκή και η εντολέας του δεν υπέγραψε την ολοκλήρωση της απολογίας της.

«Δεν έχω συναντήσει τέτοια μεροληπτική συμπεριφορά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηριστικά ο συνήγορος ο οποίος δήλωσε αγανακτισμένος.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατάθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» ανέφερε μεταξύ απλών ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «ολέθρια λάθη» στην υπόθεση και «παράνομη διαδικασία».

«Εγώ δεν θα επιτρέψω ποτέ μια αθώα γυναίκα να γίνει σάκος του μποξ» σημείωσε και συμπλήρωσε «Πάνω από όλα είναι η αθωότητα των ανθρώπων . Δεν μπορεί να είναι μια αθώα στη φυλακή για να κάνουν κάποιοι καριέρα…».

Λίγο πριν τις 8 η Ρούλα Πισπιρίγκου πήρε το δρόμο της επιστροφής για τις φυλακές.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου