Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Στον «αέρα» η απολογία της για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού», ισχυρίστηκε ο Αλέξης Κούγιας

Στον «αέρα» η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση των θανάτων των δυο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, καθώς διεκόπη με τον συνήγορο της να κατηγορεί την ανακρίτρια για μεροληψία και να αποχωρεί από τη διαδικασία .

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια δημιουργήθηκε εμπλοκή , η εντολέας του δεν υπέγραψε την ολοκλήρωση της απολογίας της ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υποβάλει νέο αίτημα εξαίρεση της 35ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση .

«Δεν έχω συναντήσει τέτοια μεροληπτική συμπεριφορά» ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας χαρακτηριστικά ο συνήγορος ο οποίος δήλωσε αγανακτισμένος.

«Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Για αυτά που κατάθεσαν οι ιατροδικαστές καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητα της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια πριν υπογράφει από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα αποδεικνύοντας της μεροληπτικότητα της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορούμενη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξης διαμαρτυρίας θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει» ανέφερε μεταξύ απλών ο κ. Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για ολέθρια λάθη στην υπόθεση και «παράνομη διαδικασία»: «Εγώ δεν θα επιτρέψω ποτέ μια αθώα γυναίκα να γίνει σάκος του μποξ» σημείωσε και συμπλήρωσε «Πάνω από όλα είναι η αθωότητα των ανθρώπων . Δεν μπορεί να είναι μια αθώα στη φυλακή για να κάνουν κάποιοι καριέρα…».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου