Φυλακές Δομοκού: Μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε στο κελί του Αλκέτ Ριζάι και άλλων 11 βαρυποινιτών

Φυλακές Δομοκού: Μίνι οπλοστάσιο βρέθηκε στο κελί του Αλκέτ Ριζάι και άλλων 11 βαρυποινιτών

Συνελήφθησαν 12 εκ των 17 κρατουμένων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία

Επιχειρησιακό «στρατηγείο» φαίνεται ότι είχαν… στήσει σε κελιά των φυλακών Δομοκού στη Φθιώτιδα ο βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι, με αρκετούς ακόμη Αλβανούς έγκλειστους, όπως επίσης και έναν Έλληνα, έναν Τούρκο, έναν Ιρακινό και έναν Ρουμάνο.

Αυτό αποκαλύφθηκε μετά την έρευνα που έγινε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, από αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών, με τη συνδρομή άλλων Υπηρεσιών και της ΕΚΑΜ. Η έφοδος των αστυνομικών έγινε το πρωί της Τετάρτης σε επτά κελιά, όπου διαβιούν συνολικά 17 κρατούμενοι, εκ των οποίων οι 12 συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εκτός από τον Αλκέτ Ριζάι, εμπλοκή στην υπόθεση είχε κι ένας 40χρονος Αλβανός ισοβίτης, που έχει καταδικαστεί για διπλή δολοφονία στην Καλαμάτα. Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 5 αυτοσχέδια σουβλιά και 2 μεταλλικά,
- 7 κατσαβίδια,
- 2 μαχαίρια, ρόπαλο αποτελούμενο από τρία μέρη ενωμένα και δεμένα με υφάσματα,
- 5 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM,
- 8 φορτιστές και 3 καλώδια τύπου USB,
- 17 στικάκια τύπου USB stick, ρολόϊ τύπου smartwatch με φορτιστή,
- 3 μεταλλικά πιρούνια και τμήμα μεταλλικού πιρουνιού, ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά,
- 2 τμήματα λάμας, αυτοσχέδιο ξυράφι και ξυράφι προσαρμοσμένο σε ξύλινο καλαμάκι, κομμάτι πλεξι-γκλας και σπάτουλα μεταλλική.