Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων από τον 22χρονο εκλιπόντα ποδοσφαιριστή – Τι προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων από τον 22χρονο εκλιπόντα ποδοσφαιριστή – Τι προκάλεσε την εγκεφαλική αιμορραγία

Εξηγεί η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

Ζωή, παρά το θάνατό του, χαρίζει ο 22χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που πέθανε αναπάντεχα στην Πάτρα. Οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν δωρεά των οργάνων του, καθώς χθες το βράδυ τους ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρός και μάλιστα η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρώθηκε με επτιτυχία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου.

Όπως μετέδωσε, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ  η διαδικασία ξεκίνησε νωρίς το πρωί και σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διήρκησε περίπου 6 ώρες.

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο όπου θα την λάβει ένας 36χρονος που υποστηριζόταν μέχρι τώρα μηχανικά, το ήπαρ μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς, θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με καταστροφική εγκεφαλική αιμορραγία. Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε. Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στο θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό τις τελευταίες μέρες νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους.