Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απολογείται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων με το οποίο θα επιχειρεί να αποδομήσει το σύνολο του βαρύτατου κατηγορητηρίου

«Μάχη» για να πείσει ότι δεν ευθύνεται για τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας αναμένεται να δώσει σήμερα (11/1) απολογούμενη στην αρμόδια ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 34χρονη θα βρεθεί στο ανακριτικό γραφείο, νωρίς το πρωί, και πάλι καθώς έχουν προηγηθεί τέσσερις προθεσμίες που ζήτησε και έλαβε, σειρά αιτημάτων για εξέταση νέων μαρτύρων αλλά και μια αίτηση εξαίρεσης για μεροληψία της 35ης ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση, η οποία απορρίφθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, έχει κάνει γνωστό πως η εντολέας του θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα 120 σελίδων με το οποίο θα επιχειρεί να αποδομήσει το σύνολο του βαρύτατου κατηγορητηρίου που αφορά στους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας, στις 13 Απριλίου 2019 και της μόλις έξι μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου 2021.

Η 34χρονη φέρεται να «στοχεύει» στο πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρηα, το οποίο θεωρείται κομβικής σημασίας για την κατηγορία. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, θα επικεντρωθεί στα συμπεράσματα των αρχικών ιατροδικαστικών εκθέσεων στα οποία εμφανίζεται πως θα ισχυριστεί ότι αποτυπώνεται η αλήθεια.

Ο συνήγορος της Αλέξης Κούγιας έχει χαρακτηρίσει τη «γνωμάτευση» Καρακούκη και Καλόγρηα, «έκθεση ιδεών» και έχει στέψει σε βάρος τους τα βέλη του με «σκληρές» ανακοινώσεις. Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκος Καρακούκης, χθες (10/1), απάντησε στις αιτιάσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της 34χρονης χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τις δηλώσεις σε βάρος του συκοφαντικές, ιταμές και ψευδείς, προαναγγέλλοντας, παράλληλα, προσφυγή στα δικαστήριο. Η μακροσκελή απάντηση από τον Αλέξη Κούγια δεν άργησε. Ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου σε ανακοίνωση του έκανε γνωστό ότι η εντολέας του αλλά και ο ίδιος θα καταθέσουν μήνυση και αγωγή σε βάρος του ιατροδικαστή.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει κάνει λόγο για «προκατασκευασμένη δίωξη» σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου και εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν «ανατροπές στην υπόθεση» καθώς θεωρεί πως πρόκειται για μια «υπόθεση πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης».

Και ενώ η απολογία της 34χρονης αναμένεται πολύωρη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το οποίο άνοιξε την αυλαία του το πρωί της περασμένης Δευτέρας αφού προηγουμένως απέρριψε αίτημα αναβολής της υπεράσπισης, θα ανέβει στην έδρα στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να δικάσει την υπόθεση του θανάτου της πρωτότοκης κόρης της οικογένειας Δασκαλάκη, Τζωρτζίνας.

Παρά το γεγονός πως το δικαστήριο ενημερώθηκε ότι έχει προγραμματιστεί η απολογία της κατηγορουμένης ενώπιον της ανακρίτριας επέλεξε να διακόψει για σήμερα καλώντας ως πρώτο μάρτυρα τον εν διαστάσει σύζυγο της κατηγορουμένης, Μάνο Δασκαλάκη«Θα ταλαιπωρηθείτε» είπε στους δικαστές ο Αλέξης Κούγιας εκτιμώντας πως σε καμία περίπτωση η εντολέας του δεν θα καταφέρει να είναι συνεπής στο δικαστήριο αφού η απολογία της αναμένεται πολύωρη και δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι. Σε αυτή την περίπτωση το δικαστήριο θα προχωρήσει σε νέα διακοπή.