«Κιβωτός του Κόσμου»: Στις 3 Φεβρουαρίου το «ραντεβού» του πατέρα Αντώνιου με τον εισαγγελέα

«Κιβωτός του Κόσμου»: Στις 3 Φεβρουαρίου το «ραντεβού» του πατέρα Αντώνιου με τον εισαγγελέα

Καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για ασέλγεια σε βάρος δύο ανηλίκων και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών

Νέο «ραντεβού» με τους εισαγγελείς ανηλίκων για τις 3 Φεβρουαρίου ορίστηκε για τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» πατέρα Αντώνιου ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη.

Ο πατέρας Αντώνιος επέλεξε , όπως είχε δικαίωμα , να μην εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων, αλλά να εκπροσωπηθεί από τους πληρεξούσιους δικηγόρους του οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία περίπου τριών εβδομάδων προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν το υπόμνημα παροχής εξηγήσεων.

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος για την διάπραξη κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Με την ιδιότητα του υπόπτου έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, στις 27 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου, και επτά πρώην εργαζόμενοι της δομής. Οι πρώην υπάλληλοι καλούνται, κατά περίπτωση, σε ανωμοτί κατάθεση για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε παιδιά και της έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.