Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία προκειμένου να καταθέσει πήρε ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Προθεσμία προκειμένου να καταθέσει πήρε ο πατέρας Αντώνιος

Στις 27 Ιανουαρίου θα δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές

Προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της σε βάρος του δικογραφίας και να δώσει εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές για δύο αδικήματα, ένα κακουργηματικού και ένα πλημμεληματικού βαθμού, πήρε σήμερα ο πατέρας Αντώνιος.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» δεν εμφανίστηκε σήμερα για την ανομωτί κατάθεσή του και πήρε προθεσμία μέσω των δικηγόρων του για τις 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την εκπομπή του Alpha «T- Live». Οι εξηγήσεις, τις οποίες καλείται να δώσει ο ιδρυτής της ΜΚΟ, αφορούν στο κακούργημα της «κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση», καθώς και το πλημμέλημα της «ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων κατά συρροή».

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος καλείται να παράσχει εξηγήσεις ως ύποπτος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή, που αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου σήμερα, πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού σε πόλη της επαρχίας και ενός αγοριού 15 ετών. Το δεύτερο αδίκημα, πλημμέληματικού βαθμού, στο οποίο καλείται να δώσει εξηγήσεις, έχει να κάνει με τιμωρίες που επιβάλλονταν σε παιδιά φιλοξενούμενα σε δομές της Κιβωτού.

Προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν την ίδια ημερομηνία πήραν και έξι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό του Κόσμου».