Ανοίγουν τα σχολεία σήμερα με τις ιώσεις και τον κορονοϊό να σαρώνουν

Ανοίγουν τα σχολεία σήμερα με τις ιώσεις και τον κορονοϊό να σαρώνουν

Τι ισχύει για τις απουσίες

Aνοίγουν σήμερα τα σχολεία, με τη γρίπη και τον κορονοϊό να σαρώνουν. Παρά τις εισηγήσεις κάποιων ειδικών να παραταθεί το άνοιγμα των σχολείων λόγω της έξαρσης, οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία σήμερα.

Αναφορικά με τις απουσίες, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας δεν προσμετρώνται όσες αφορούν σε γρίπη (H1N1) και κορονοϊό. Αυτό περιλαμβάνει δικαιολογημένες απουσίες για 5 μέρες για κάθε φορά το παιδί που θα νοσήσει.

Όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν, η μάσκα είναι προαιρετική, ωστόσο καλό θα είναι οι μαθητές να τη χρησιμοποιούν κατά τις επαφές τους με τους συμμαθητές τους, συστήνουν οι λοιμωξιολόγοι και οι γιατροί.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία, όπως μετέδωσε το Mega, συγκεκριμένα στα Παίδων, το 50% των κλινών ΜΕΘ είναι κατειλημμένο από παιδιά που νοσούν με γρίπη ή κορονοϊό.

Ο πνευμονολόγος κ. Τζανάκης εκτίμησε πως κάθε βδομάδα μέχρι τον Φεβρουάριο, 300.000 άτομα θα νοσούν είτε από γρίπη, covid ή RSV.

Επισημαίνεται πως ο κ. Καπραβέλος ζήτησε παράταση της αργίας των Χριστουγέννων τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό από το υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως τα παιδιά που αισθάνονται αδιαθεσία, έχουν συμπτώματα, πυρετό ή δέκατα να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους.