Βασίλης Τόπαλος: Να αναζητήσουμε την αιτία θανάτου σε πρότερο χρόνο από την κατάρρευση, λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Βασίλης Τόπαλος: Να αναζητήσουμε την αιτία θανάτου σε πρότερο χρόνο από την κατάρρευση, λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

«Το αιμάτωμα που βρέθηκε στον εγκέφαλο δεν προκλήθηκε από την πτώση στον νιπτήρα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας Βασίλη Τόπαλου.

Σχετικά με το μοιραίο τραυματισμό του νεαρού αθλητή μίλησε ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!». Σε ερώτηση σχετικά με το αιμάτωμα που ανιχνεύθηκε στο κεφάλι του 16χρονου, ο ίδιος απάντησε πως κατά τη δική του εκτίμηση δεν προκλήθηκε από την πτώση στον νιπτήρα.

«Εδώ έχουμε έναν ασθενή που χάνει τις αισθήσεις του, και το ιστορικό δείχνει πως είχε και ένα επεισόδιο εμετού και δεν επανέρχεται. Εδώ θέλω να σταθώ» σημείωσε ο ιατροδικαστής.

Τόνισε πως έχουμε την κατάρρευση του αθλητή κάτι που υποδεικνύει πως το αιμάτωμα είχε εγκατασταθεί και είχε «οργανωθεί» ούτως ώστε να προκαλέσει αυτή την επιπλοκή.

«Οπότε πρέπει να αναζητήσουμε την αιτία θανάτου σε πρότερο χρόνο και όχι στη στιγμή της κατάρρευσης» τόνισε ο κ. Γαλεντέρης.

Αναφορικά με την αδιαθεσία που ένιωσε ο νεαρός αθλητής και πήγε στις τουαλέτες, ο ιατροδικαστής είπε πως σχετίζεται με το αιμάτωμα, ακόμα και το επεισόδιο εμετού και η απώλεια συνείδησης.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής τόνισε πως και διαφορετικά να είχαν γίνει τα πράγματα ο θάνατος του 16χρονου πυγμάχου δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί. «Αυτά τα χτυπήματα δεν γίνονται συνήθως αντιληπτά ότι προκαλούν τέτοιες βλάβες, έμμεσα τις αντιλαμβανόμαστε. Αφού αναπτυχθεί το αιμάτωμα και αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα» εξήγησε.