Βασίλης Τόπαλος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του νεαρού πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του νεαρού πυγμάχου

Απαρηγόρητοι οι γονείς του 16χρονου αθλητή

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης έγινε η κηδεία του νεαρού πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου, που κατέληξε μετά τον βαρύ τραυματισμό του. Συγγενείς, φίλοι και συναθλητές δίνουν το «παρών» στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο και στη συνέχεια θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον 16χρονο πρωταθλητή Ευρώπης στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στην κηδεία του νεαρού αθλητή έδωσε το «παρών» και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του νεαρού αθλητή. Τουλάχιστον 15 καταθέσεις έχει λάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, πρωταθλητή Ευρώπης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου (αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή).

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.