Βασίλης Τόπαλος: «Δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα» – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Βασίλης Τόπαλος: «Δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα» – Τι λέει ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης

Οι εξετάσεις θα δείξουν τι ακριβώς έγινε

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον άδικο θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας , Βασίλη Τόπαλου ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μέσα Δεκεμβρίου μετά από αγώνα σπάρινγκ και νοσηλευόταν για μέρες, στην εντατική.

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δε με πείθει ότι η πτώση προκάλεσε το αιμάτωμα».

«Εμένα για το υποσκληρίδιο αιμάτωμα να σας πω την αλήθεια δεν με πείθει η πτώση από ύψος και δη στο πλαίσιο ενός λιποθυμικού (επεισοδίου). Πρέπει να δούμε λίγο τις συνθήκες της πτώσης, το ύψος από το οποίο έπεσε, αν χτύπησε, πώς χτύπησε, γιατί συνήθως στα λιποθυμικά επεισόδια να ξέρετε ότι προηγείται μια ζάλη, μια συμπτωματολογία που προειδοποιεί τον ασθενή ότι θα λιποθυμήσει.

Συνεπώς οι πτώσεις αυτές δεν είναι τόσο σφοδρές όσο με ένα συγκοπτικό επεισόδιο στο οποίο ασθενής χάνει ακαριαία τις αισθήσεις του. Συνεπώς, μια τέτοια κάκωση θα πρέπει να ψαχτεί νομίζω πιο βαθιά για το πώς προκλήθηκε» τόνισε ο ιατροδικαστής.

Πρόσθεσε δε, ότι «πρέπει να δούμε και τις κακώσεις των μαλακών μορίων γιατί δεν μπορεί με τέτοια κάκωση να εμφανίζεται αυτόνομη χωρίς να υπάρχει κάποια συνοδός βλάβη στο κρανίο. Όλα αυτά θα εξεταστούν και θα βγει ένα συμπέρασμα για το πώς εντέλει προκλήθηκε αυτή η αιμορραγία».