Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου

Η αντεισαγγελέας Βιργινία Σακελλαροπούλου έδωσε εντολή να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου ζήτησε από αθλητικό εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου και την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ξεκινήσει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή Βασίλη Τόπαλου και όλο αυτό το διάστημα διενεργείται, μέσω ΓΑΔΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οδεύει προς την ολοκλήρωση της.

Αναμένεται πλέον η ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο του 16χρονου πυγμάχου για να επιστραφεί από την αστυνομία στον εισαγγελέα η δικογραφία.

O νεαρός πρωταθλητής Ευρώπης είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης του προπόνησης το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Ο 16χρονος αθλητής ένιωσε μια αδιαθεσία και εν συνεχεία λιποθύμησε με αποτέλεσμα από την πτώση να χτυπήσει στο κεφάλι. Αμέσως οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι ο και ο προπονητής του συγκεκριμένου γυμναστηρίου, από την πρώτη ώρα και στιγμή είναι δίπλα στην οικογένεια για αυτό το οποίο συνέβη.