Βόλος: Συνελήφθη άντρας που απειλούσε να σφάξει τη γυναίκα του

Βόλος: Συνελήφθη άντρας που απειλούσε να σφάξει τη γυναίκα του

«Θα σε θάψω, θα σου κόψω το λαρύγγι, θα πάω στο σπίτι σου στο Τρίκερι και θα το κάψω»

Για απειλή, εξύβριση, πρόκληση ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης και κλοπή κατηγορείται ένας 33χρονος, ο οποίος συνελήφθη την Πρωτοχρονιά μετά από μήνυση της πρώην συντρόφου του.

Το επεισόδιο έγινε δέκα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου και η γυναίκα αναγκάστηκε να μπει σε γειτονικό σπίτι, ενώ ο κατηγορούμενος προκάλεσε φθορές στην εξώπορτα του σπιτιού της μητέρας της γυναίκας. Επίσης ο 33χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, αν η μητέρα της 40χρονης καταθέσει μήνυση σε βάρος του.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η δίκη αναβλήθηκε για την Πέμπτη, ώστε η γυναίκα να εξεταστεί από γιατρούς του Νοσοκομείου και μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος, καθώς παραβίασε όρο του Δικαστηρίου να μην πλησιάζει την 40χρονη πρώην σύντροφό του.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατέθεσε ως μάρτυρας η 40χρονη γυναίκα, που είπε ότι όλα άρχισαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς όταν όλη σχεδόν την ημέρα ο πρώην φίλος της, έστελνε υβριστικά μηνύματα στο κινητό και της ζητούσε να κάνουν μαζί ρεβεγιόν.

Σύμφωνα με τη γυναίκα ο κατηγορούμενος την απειλούσε και την εξύβριζε, λέγοντας πως «θα σε θάψω, θα σου κόψω το λαρύγγι, θα πάω στο σπίτι σου στο Τρίκερι και θα το κάψω» και άλλα παρόμοια.

Η μηνύτρια κατέθεσε, δεν του απαντούσε και εκείνος φέρεται να την απειλούσε πως θα πάει στο σπίτι της και θα το σπάσει. Δέκα λεπτά μετά από την αλλαγή του χρόνου η 40χρονη άκουσε ήχους σπασίματος από το ισόγειο, αντιλαμβανόμενη ότι ο 32χρονος βρισκόταν εκεί προξενώντας ζημιές.

Όπως είπε στο Δικαστήριο, η 40χρονη φοβήθηκε και πήδηξε στην αυλή γειτονικού σπιτιού, προκειμένου να γλιτώσει από το μένος του πρώην συντρόφου της. Αργότερα όταν αποχώρησε ο άνδρας διαπίστωσε πως είχε προκαλέσει ζημιές στην πόρτα της εισόδου και σε ένα παντζούρι.

Πήγε στην Αστυνομία και κατέθεσε εναντίον του μήνυση, αλλά το επεισόδιο είχε και συνέχεια…

Την Πρωτοχρονιά, ενώ η μητέρα της 40χρονης με έναν οικογενειακό φίλο προσπαθούσαν να φτιάξουν την πόρτα, ο 32χρονος μπήκε ξανά στο σπίτι από ανοιχτή μπαλκονόπορτα.

Η γυναίκα προσπάθησε να φύγει, αλλά γύρισε να πάρει το κινητό της τηλέφωνο, με τον άνδρα να την προλαβαίνει και να τη σπρώχνει στον καναπέ.

Σύμφωνα με την ίδια, έπεσε πάνω της και της έριξε πέντε με έξι γροθιές στο κεφάλι, την ώρα που η γυναίκα προσπαθούσε να προστατευτεί με τα χέρια της.

Η μητέρα της και ο οικογενειακός φίλος άκουσαν τη φασαρία μπαίνοντας στο σαλόνι ζητώντας από τον άνδρα να αφήσει ήσυχη τη γυναίκα και να φύγει από το σπίτι. Ο κατηγορούμενος φέρεται επίσης να της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο από τα χέρια και να το έβαλε στην τσέπη του. Μετά τα χτυπήματα ο 32χρονος προσπάθησε να φύγει με τη 40χρονη να τον αρπάζει από την κουκούλα της μπλούζας του, χωρίς να καταφέρει να τον κρατήσει, μέχρι να φτάσει η Αστυνομία.
Ο 32χρονος κατάφερε να ξεφύγει και η 40χρονη πήγε ξανά στην Αστυνομία και κατέθεσε μια ακόμη μήνυση εναντίον του.

Η γυναίκα είπε στο Δικαστήριο, ότι το επεισόδιο ήταν ένα από τα πολλά που έχει προκαλέσει ο δράστης, ενώ μάλιστα έχουν εκδοθεί περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε η υπόθεση να αναβληθεί για την προσεχή Πέμπτη, καθώς η 40χρονη έπρεπε να προσκομίσει ιατρικό πιστοποιητικό που να πιστοποιεί τη βλάβη που προκάλεσαν οι γροθιές του κατηγορούμενου.

Ο φερόμενος ως δράστης ισχυρίστηκε πως διαθέτει φωτογραφικά στοιχεία που αποδεικνύουν πως η 40χρονη τον κυνηγάει και του ζητεί να βρεθούν συχνά για καφέ, ενώ μάλιστα του πλήρωσε την πίτσα που παρήγγειλε ενόσω βρισκόταν κρατούμενος ενόψει του αυτόφωρου, όπως αναφέρει το magnesianews.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί αναβολή, με τον 33χρονο να παραμένει μέχρι τότε κρατούμενος, λόγω της παραβίασης των μέτρων που του είχαν επιβληθεί ώστε να μην προσεγγίζει τη 40χρονη.