Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Πώς φέρεται να εμπλέκεται ο Θέμης Αδαμαντίδης

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Πώς φέρεται να εμπλέκεται ο Θέμης Αδαμαντίδης

Οι συνομιλίες του λαϊκού τραγουδιστή με τον κουμπάρο του και διακινητή που τον «καίνε»

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, Θέμης Αδαμαντίδης, αλλά για διαφορετικό λόγο αυτή τη φορά, καθώς φέρεται να εμπλέκεται ως πελάτης στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο 64χρονος Α.Τ., κουμπάρος του τραγουδιστή, ενώ συνομιλίες τους έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο νόμιμων συνακροάσεων από την ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, ο 64χρονος χρησιμοποιούσε ως αποθήκη για τα ναρκωτικά, που προμηθεύονταν σε εβδομαδιαία βάση από έναν 33χρονο Αλβανό, το σπίτι του στην οδό Κερκύρας στη Βάρη. Ο ίδιος πραγματοποιούσε καθημερινά τουλάχιστον πέντε παραδόσεις κοκαΐνης και κάνναβης, είτε στα σπίτια, είτε στους χώρους εργασίας των πελατών του.

Κομβικό ρόλο φέρεται να είχε και η 50χρονη σύντροφος του Α.Τ., η οποία είχε και δικό της «πελατολόγιο», ενώ λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνεται στη δικογραφία, ήταν ιδιαίτερα φειδωλοί στις μεταξύ τους συνομιλίες από συμβατικές τηλεφωνικές γραμμές. Χρήζει επίσης αναφοράς το γεγονός ότι ο 64χρονος κουμπάρος του Θέμη Αδαμαντίδη επικοινωνούσε με τον Αλβανό dealer αποκλειστικά και μόνο με διαδικτυακές εφαρμογές.

Πώς εμπλέκεται ο Θέμης Αδαμαντίδης

Ο Θέμης Αδαμαντίδης φέρεται να κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, ότι αγόραζε ναρκωτικά για προσωπική χρήση από τον κουμπάρο του. Ενδεικτική είναι μία συνομιλία του τραγουδιστή με τον κουμπάρο του, που οι Αρχές αξιολόγησαν, ότι έχει να κάνει με προμήθεια ναρκωτικών.

Αδαμαντίδης: Πότε θα έρθεις;
Α.Τ.: Σε μισή ώρα περίπου θα είμαι σπίτι σου.
Αδαμαντίδης: Άντε μπράβο, ναι είναι, δεν είναι ο ίδιος ακριβώς, ο είναι άλλος ο «φίλος» μας ε;
Α.Τ.: Αυτό το τελευταίο δε σου άρεσε;
Αδαμαντίδης: Ωωω καλά, θα τα πούμε, έλα, θα τα πούμε.
Α.Τ.: Όταν ήρθα στο σπίτι, δε μου είπες, ο τελευταίος «στίχος».
Αδαμαντίδης: Ε ναι, εντάξει, δεν θα σου πω σου λέω, θα σου πω.
Α.Τ.: Έχω δύο στίχους.
Αδαμαντίδης: (ακατάληπτο), γεια, γεια.
Α.Τ.: Και τι άλλο να κάνω (γέλια)
Αδαμαντίδης: Άλλαξε το «ρεφρέν» έλα γεια.
Α.Τ.: Γεια…

Σε άλλη συνομιλία, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής και ο κουμπάρος του φέρονται να συνομιλούν για την ποιότητα ποσότητας κοκαΐνης που του είχε παραδώσει ο 64χρονος Α.Τ.

Α.Τ.: Αυτό που σου ‘δωσα δεν είναι σε καλή κατάσταση;
Αδαμαντίδης: Ε;
Α.Τ.: Μ’ αυτό που σου ‘δωσα.
Αδαμαντίδης: Όχι, όχι, μ’ αυτήν.

Σε μία τρίτη συνομιλία ο Θέμης Αδαμαντίδης φέρεται να συνομιλεί ξανά με τον κουμπάρο του, για τη μη επάρκεια ποσότητας κοκαΐνης.

Α.Τ.: Έχω συνεννοηθεί με τον Ηλία.
Αδαμαντίδης: Με τον Ηλία;
Α.Τ.: Έχω συνεννοηθεί. Γύρισα να τακτοποιηθώ και γυρίζω.
Αδαμαντίδης: Δηλαδή είσαι σπίτι ακόμα;
Α.Τ.: Όχι παιδί μου. Ήρθα εγώ. Ήρθα, αλλά δεν επαρκούσαν τα... οι «στίχοι».
Αδαμαντίδης: Ααα
Α.Τ.: Και ξαναέφυγα και θα ξανάρθω.
Αδαμαντίδης: Σε πόση ώρα;
Α.Τ.: Ε, μισή ώρα δεν θα κάνω;

Το «λεξιλόγιο» που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω, το κύκλωμα λάμβανε αυξημένα μέτρα αντιπαρακολούθησης, ενώ είχε αναπτύξει και δικό του «λεξιλόγιο», πιστεύοντας ότι δεν θα κινήσει υποψίες. Κάπως έτσι ονόμαζαν «ψωμάκι» ή «μέλι» ή «στίχο» ή «ρεφρέν» την κοκαΐνη.

Μία άλλη φράση ήταν, το «πάρε δυο φιλαράκια μαζί», υπονοώντας έτσι ότι ο πελάτης ήθελε να αγοράσει δύο γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ παρόμοια έννοια είχε και η φράση «σε θέλω για δύο λεπτά», ενώ το «μόνος σου είσαι;», δήλωνε ότι η αγορά αφορούσε ένα γραμμάριο της «λευκής κυρίας».