Θρήνος για το κοριτσάκι 2,5 ετών από την Κόρινθο που πέθανε από κορονοϊό

Θρήνος για το κοριτσάκι 2,5 ετών από την Κόρινθο που πέθανε από κορονοϊό

Το παιδί που κόλλησε από τη μητέρα του, είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%

Mεγάλη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού από την Κόρινθο από κορονοϊό. Το παιδί νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού τις τελευταίες ημέρες.

Το μωράκι νοσηλεύθηκε στην εντατική μονάδα θεραπείας, αλλά σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του το παιδί είχε πιθανότητα να ζήσει μόνο 1%, όπως χαρακτηριστικά του ανέφεραν οι γιατροί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το παιδί δεν αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Το παιδί κόλλησε από τη μητέρα του, που νοσούσε και ανέβασε ξαφνικά πυρετό. Η μικρή Ευαγγελία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο στην Αθήνα από την Κόρινθο. Ο κορονοϊός δημιούργησε φλεγμονή στο μέσο του εγκεφάλου του μωρού, με αποτέλεσμα να νεκρώνεται όλο ο νευρικό σύστημα.

«Το παιδί από τον κορονοϊό, είχε κάποιες επιπλοκές. Έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό. Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του» δήλωνε πριν από μία εβδομάδα με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει.