Εύα Καϊλή: Στον Παναμά στρέφει το… βλέμμα της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Εύα Καϊλή: Στον Παναμά στρέφει το… βλέμμα της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Ο πρόεδρος της Αρχής ζητά από τις αντίστοιχες της λατινοαμερικανικής χώρας να ενημερώσουν για τυχόν εμβάσματα από το Κατάρ σε λογαριασμούς της ίδιας ή του συντρόφου της

Στον Παναμά στρέφει το… βλέμμα της η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, αναζητώντας τα ίχνη του χρήματος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Χαράλαμπος Βουρλιώτης, απέστειλε επείγον έγγραφο στην ομόλογη Αρχή στον Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί, εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς, που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα της Εύας Καιλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το επίμαχο έγγραφο απεστάλη από τον επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των συντονισμένων ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση κάθε πληροφορίες, που αφορά σε οικονομικά δεδομένα και μπορεί να έχουν σχέση με την υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών, όχι μόνο για τις βελγικές, αλλά και τις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της Εύας Καϊλή, έχει αμφισβητήσει τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων που είδαν το φως της δημοσιότητας και είχε προαναγγείλει, ότι θα ζητήσει μέσω της Αρχής για το Ξέπλυμα, τον έλεγχο των συγκεκριμένων εγγράφων, αρνούμενος ότι έχει οποιαδήποτε σχέση η εντολέας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του αρμόδιου εκεί δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καϊλή, ο κ. Βουρλιώτης ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα, για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Αρχής που αφορούν τη δέσμευση των λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και μελών της οικογένειας της στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και το οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο.