Διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Στο «κάδρο» των ερευνών ο ηθικός αυτουργός στο φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Στο «κάδρο» των ερευνών ο ηθικός αυτουργός στο φόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Η έρευνα στα κελιά Αλβανών βαρυποινιτών στις φυλακές Αγιάς Χανίων όπου κρατείται ο Κλοντιάν Λεκοτσάι λίγες ημέρες μετά το φονικό

Στο «κάδρο» των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξιχνίαση της δολοφονίας των δύο Αλβανών υπηκόων στην γεμάτη κόσμο καφετέρια στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει μπει ο Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές της Αγιάς Χανίων, Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Πρόκειται για τον καταδικασθέντα σε ισόβια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017, ο οποίος ωστόσο φέρεται σύμφωνα με την ΕΡΤ Ηρακλείου να έχει «πολυδιάστατη» δραστηριότητα ακόμη και μέσα από τις φυλακές. Ο Λεκοτσάι έχει διαπράξει σειρά κακουργηματικών πράξεων, που αφορούν σε συμβόλαια θανάτου, αλλά και υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Μάλιστα, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, λίγα 24ωρα μετά την δολοφονία του 40χρονου και του 44χρονου στη Νέα Σμύρνη, πραγματοποιήθηκε έφοδος στο κατάστημα κράτησης Χανίων κλιμακίου της Τμήματος Ανθρωποκτονιών και Εκβιασμών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Ασφάλεια Χανίων και την ΕΚΑΜ Ηρακλείου, με τη συνδρομή σκύλου για ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ Ηρακλείου, η έφοδος και έρευνα έγινε σε έξι κελιά όπου εκτίουν τις ποινές τους περίπου 15 Αλβανοί βαρυποινίτες.

Η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο, ο Λεκοτσάι να έχει διατάξει την εκτέλεση τού 40χρονου, επειδή είχαν διαφορές στην εμπορία ναρκωτικών.