Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια και σωματικές βλάβες παιδιών καλείται ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια και σωματικές βλάβες παιδιών καλείται ο πατέρας Αντώνιος

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν και επτά υπάλληλοι της δομής

Το κατώφλι του εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου θα περάσει ο πατέρας Αντώνιος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων στην «Κιβωτό του Κόσμου», αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Το αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια ανήλικου κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, για το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες καλείται σε ανωμοτί εξηγήσεις ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», αφορά στις καταγγελίες που φέρονται να έκαναν σε βάρος του ένας 19χρονος και ένας 15χρονος, τρόφιμοι και οι δυο της δομής. Σε εξηγήσεις ως ύποπτοι καλούνται και επτά πρώην πλέον οι περισσότεροι, υπάλληλοι της δομής, τρεις στην Αθήνα, δύο στη Χίο και δύο στο Βόλο, για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, οι έξι υπάλληλοι καλούνται σε εξηγήσεις για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε παιδιά. Επιπλέον, μία υπάλληλος καλείται ως ύποπτη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται, να μην μετέφερε σε γιατρό ή νοσοκομείο, ως όφειλε, παιδί που είχε τραυματιστεί. Από την έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων που διενεργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και τις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων, φέρεται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις, ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες, μεταξύ των οποίων απομόνωση και καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις δομές, αλλά κεντρική γραμμή και εντολή του πατέρα Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του, ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας καλείται σε εξηγήσεις και ως ο ηθικός αυτουργός στις σωματικές βλάβες αδύναμων προσώπων, κατά συρροή, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελέων την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αναμένεται, όπως έχουν δικαίωμα, να ζητήσουν και λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας πριν δώσουν τις εξηγήσεις τους για πράξεις που αφορούν στην τελευταία τριετία.

Μαρία Ζαχαροπούλου