Μαγνησία: Νέα καταγγελία για ακραίο bullying και ξυλοδαρμό 15χρονης μαθήτριας σε σχολείο

Μαγνησία: Νέα καταγγελία για ακραίο bullying και ξυλοδαρμό 15χρονης μαθήτριας σε σχολείο

Οι γονείς της έχουν ήδη προσφύγει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου

Σε εφιάλτη έχει μετατραπεί το σχολείο για μια 15χρονη μαθήτρια της Γ΄ Γυμνασίου στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, καθώς το κορίτσι φέρεται να έχει πέσει θύμα bullying από παρέα συμμαθητών της μέσα στο σχολείο, όπου πλέον περνά τα διαλείμματα μεταξύ των μαθημάτων σε πλήρη απομόνωση από τα υπόλοιπα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο taxydromos.gr, η μαθήτρια φαίνεται να έχει δεχθεί απειλές, εκφοβισμό και να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές της. Πρόκειται για ένα νέο περιστατικό ακραίου bullying, που βλέπει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες στην Μαγνησία, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται διερεύνηση της υπόθεσης με την κόλαση που βιώνει στο σχολείο 12χρονος από τον Αλμυρό.

Πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι οι γονείς της μαθήτριας από το Γυμνάσιο στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου έχουν ήδη προσφύγει στην Εισαγγελία Ανηλίκων Βόλου, καταγγέλλοντας ότι η κόρη τους έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού, εκφοβισμού και απειλών από συμμαθητές της. Δεν έχει γίνει γνωστό, για πόσο διάστημα το κορίτσι ζει τον δικό του εφιάλτη μέσα στο σχολείο. Φαίνεται όμως ότι δεν άντεξε τη συμπεριφορά των συμμαθητών της, έσπασε τη σιωπή της και μίλησε στους γονείς της, οι οποίοι αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά.

Την καταγγελία επιβεβαιώνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Μίλησε για περιστατικό, για το οποίο υπάρχει πλήρης ενημέρωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τη διεύθυνση του σχολείου, με εντολή της οποίας μάλιστα, φαίνεται να έχουν ενισχυθεί οι επιτηρήσεις στα διαλείμματα για την προστασία της μαθήτριας θύματος. Για την υπόθεση φαίνεται μάλιστα να είναι σε πλήρη εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Δεύτερο περιστατικό τις τελευταίες ημέρες

Πρόκειται για το δεύτερο μετά τον Αλμυρό περιστατικό ακραίου bullying σε σχολικό περιβάλλον, που βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, τα φαινόμενα bullying έχουν αυξηθεί στα σχολεία. «Μπορεί κάποια συμβάντα να αφορούν σε περιστατικά, όπως ένα σπρώξιμο που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμό και να επιλύονται από το ίδιο το σχολείο, μπορεί όμως να αποτελούν και περιστατικά, που χρειάζονται εισαγγελική παρέμβαση. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως και σήμερα, υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τέθηκαν δύο τέτοια ακραία περιστατικά», σημείωσε μιλώντας στον taxydromos.gr ο κ. Σαβελίδης, αναφερόμενος στα περιστατικά του Αλμυρού και του Νοτίου Πηλίου. Ο ίδιος μιλά, μεταφέροντας το κλίμα που περιγράφουν καθηγητές για μεγάλη ένταση στα σχολεία, που αποδίδεται σε ξέσπασμα των εφήβων που βίωσαν καταναγκασμό μέσα στην πανδημία.