Διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Στο επίκεντρο των ερευνών η εκτέλεση προ ημερών 49χρονου στην Αλβανία

Διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη: Στο επίκεντρο των ερευνών η εκτέλεση προ ημερών 49χρονου στην Αλβανία

Οι ελληνικές αρχές συσχετίζουν τις δύο υποθέσεις - Σύμφωνα με την αλβανική ασυνομία έχει ανοίξει ένας κύκλος αίματος για υπόθεση ναρκωτικών

Σε σκληρά καρτέλ Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών αναζητά το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας τον μαυροντυμένο εκτελεστή, που δολοφόνησε με 7 σφαίρες το βράδυ της Κυριακής δύο Αλβανούς υπηκόους, έναν 42χρονο σεσημασμένο από την ελληνικές αρχές και έναν 44χρονο φίλο του σε κατάμεστη καφετέρια της Νέας Σμύρνης.

Μία σειρά μαφιόζικων χτυπημάτων τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δείχνει, ότι μέλη της αλβανικής μαφίας δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να ανοίξουν πυρ, αδιαφορώντας για παράπλευρες απώλειες. Οι αρχές σύμφωνα με το Mega εξετάζουν, αν η δολοφονία στη Νέα Σμύρνη έχει σχέση με μια άλλη στην Αλβανία, λίγα 24ωρα νωρίτερα, με θύμα έναν 49χρονο Αλβανό επιχειρηματία. Συγκεκριμένα, εξετάζεται αν ο εκτελεστής είναι το ίδιο πρόσωπο με αυτό της Νέας Σμύρνης, καθώς ο σωματότυπος και ο τρόπος δράσης είναι ακριβώς ο ίδιος. Σύμφωνα με την έρευνα της αλβανικής αστυνομίας, φαίνεται πως ο κύκλος αίματος πυροδοτήθηκε, όταν χάθηκαν ναρκωτικά 700 κιλών.

Το προφίλ του εκτελεστή

Από την ανάλυση του βιντεοληπτικού υλικού οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι ο δράστης είχε εμπειρία στα όπλα και θεωρούν, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που εκτελούσε δολοφονικό σχέδιο. Το γεγονός ότι δεν δίστασε να μπει σε ένα μαγαζί γεμάτο κόσμο, να περάσει ανάμεσα σε περαστικούς και να πυροβολήσει εφτά φορές από απόσταση αναπνοής το στόχο του, δείχνει «επαγγελματία».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια, που επικαλείται το Mega, στόχος του πιστολέρο όπως όλα δείχνουν, ήταν ο 42χρονος ποινικός, τον οποίο και πυροβόλησε τρεις φορές. Μία σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι και άλλες δύο στο θώρακα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Άνδρες της Ασφάλειας φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ο δεύτερος νεκρός, ο 44χρονος φίλος του, ήταν παράπλευρη απώλεια, καθώς την ώρα που ο εκτελεστής άρχισε να πυροβολεί τον 42χρονο, ο φίλος του έσκυψε προς το μέρος που έπεφταν οι σφαίρες και γι’ αυτό δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα στο θώρακα. Σωριάστηκε στο έδαφος και υπέκυψε από αιμορραγία λίγη ώρα μετά στον Ερυθρό Σταυρό.

Συνεργός παρακολουθούσε τον 42χρονο

Οι αστυνομικοί που έχουν στα χέρια τους υλικό από κάμερες ασφαλείας με το δρομολόγιο διαφυγής του εκτελεστή, εκτιμούν πως κάποιος συνεργός του παρακολουθούσε τις κινήσεις του 42χρονου. Όταν τον είδε να κάθεται στην καφετέρια, έδωσε αμέσως σήμα στον δολοφόνο. Στο σημείο της δολοφονίας οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών εντόπισαν 7 κάλυκες και σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, φαίνεται πως το 9άρι πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε, δεν το έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Mega, μετά τις διπλές δολοφονίες στην Νέα Σμύρνη έχει εξαφανιστεί ένα άτομο Αλβανικής καταγωγής, με το όνομα Λεονάρντο, το οποίο φαίνεται να είχε στενές σχέσεις με τους δύο νεκρούς της Νέας Σμύρνης. Υπάρχει έντονη ανησυχία, ότι ο κύκλος του αίματος δεν έχει κλείσει ακόμα και υπάρχουν φόβοι και για νέο χτύπημα.