Πορείες για τον θάνατο του 16χρονου: Δεκάδες προσαγωγές και 3 συλλήψεις για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες για τον θάνατο του 16χρονου: Δεκάδες προσαγωγές και 3 συλλήψεις για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δείτε φωτογραφίες του News από την ένταση στην συγκέντρωση της πρωτεύουσας - Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Ξέφυγε η κατάσταση στις πορείες τόσο στην Αθήνα, όσο και στην Θεσσαλονίκη, καθώς σημειώθηκαν επεισόδια στις διαμαρτυρίες για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμούς αστυνομικού.

Σύμφωνα με τη νεότερη εκτίμηση της ΓΑΔΑ, στην πορεία της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 2.500 άτομα. Τα περισσότερα επεισόδια σημειώθηκαν στις οδούς Σταδίου και Ακαδημίας ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων, κρότου λάμψης αλλά και της Αύρας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, στο ύψος της Ομόνοιας ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε στο πρόσωπο με τους αστυνομικούς να βρίσκονται μπροστά του ώστε να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες.

Σε 23 ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα, στο κέντρο της Αθήνας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 20 άτομα προσήχθησαν από την Ομόνοια και 3 από τα Εξάρχεια. Από αυτές έγιναν 2 συλλήψεις.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα ομάδα ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια έγιναν στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία διαμαρτυρίας για την ανθρωποκτονία του 16χρονου Ρομά από τα πυρά του αστυνομικού.

Στην πλατεία Καμάρας κουκουλοφόροι πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες (μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην Εγνατία οδό και απάντησαν με περιορισμένη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στη συνέχεια οι δράστες κινήθηκαν προς τα στενά της Ροτόντας. Η πορεία είχε ξεκινήσει μετά τις 7 το απόγευμα απο την Καμάρα και κινήθηκε μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς το ΥΜΑΘ. Στο σημείο αυτό μεγάλο μέρος απο το σώμα της πορείας αποχώρησε και συνέχισαν τα μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι διοργανωτές συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κόμματα της αριστεράς και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

'Άνοιξε ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο». Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό.

Τριάντα πέντε προσαγωγές και μια σύλληψη στην Θεσσαλονίκη

Εκτονώθηκε η ένταση που επικράτησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου- λάμψης για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι στιγμής, έγιναν 35 προσαγωγές και μια σύλληψη.

Δείτε τις φωτογραφίες του News από την Αθήνα:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος