Πορείες στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια για τα επεισόδια – Βίντεο του News

Πορείες στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Δεκάδες προσαγωγές σε Θεσσαλονίκη και Εξάρχεια για τα επεισόδια – Βίντεο του News

Κουκουλοφόροι προπηλάκισαν δύο αστυνομικούς στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια - Τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί και στην Θεσσαλονίκη

Δέκα εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από τις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι στιγμής πριν την πορεία στην μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια ενώ 16 προσαγωγές έγιναν στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ «η αστυνομία διαφύλαξε την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε με βόμβες μολότοφ».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Η κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη είχε ως στόχο την διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών και της περιουσίας τους χωρίς να διαταραχθεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αυτό επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι μερίδα των διαδηλωτών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις. Πραγματοποιήθηκαν 16 προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη και 19 στην Αθήνα».

Σημειώνεται ότι από τις 19 προσαγωγές στην Αθήνα, 6 προσαγωγές έγιναν πριν ξεκινήσει η πορεία και 13 κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αυτή την ώρα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Δείτε βίντεο του News:

Ένταση στην Ομόνοια

Επίσης σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ομόνοια, όπου υπήρξε ένταση και επέμβαση της αστυνομίας προκειμένου να διαλύσει μια μεγάλη ομάδα που είχε συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι κουκουλοφόροι εγκλώβισαν δυο αστυνομικούς στον υπόγειο σταθμό του μετρό και τους προπηλάκισαν.

Επενέβη όμως η ομάδα ΟΠΚΕ η οποία απομάκρυνε τους νεαρούς και απεγκλώβισε τους αστυνομικούς.

Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια όπου εξετάζονται.

Δύο τραυματίες αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην πορεία συμμετείχαν περίπου 6.000 άτομα. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης

Δείτε βίντεο του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος