Συνελήφθη μέλος συμμορίας διαρρηκτών που είχαν «ρημάξει» κατοικίες σε περιοχές της Βοιωτίας

Συνελήφθη μέλος συμμορίας διαρρηκτών που είχαν «ρημάξει» κατοικίες σε περιοχές της Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τέσσερις συνεργοί του - Εξιχνιάστηκαν 16 κλοπές με συνολική λεία πάνω από 50.000 ευρώ

Ένας ημεδαπός, μέλος οργανωμένης συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και ταυτοποιήθηκαν τέσσερις ακόμη συνεργοί του, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε στη Θήβα και όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, τα πέντε μέλη της συμμορίας ενέχονται το χρονικό διάστημα από 30 Σεπτεμβρίου έως 29 Νοεμβρίου, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά δεκαέξι περιπτώσεων κλοπών και τριών αποπειρών κλοπής σε οικίες, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριό τους περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Πιο αναλυτικά, εξιχνιάσθηκαν μέχρι τώρα 13 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής από οικίες, μία κλοπή από αγροτική αποθήκη, μία κλοπή από εργοστάσιο, καθώς και μία κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου. Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα – τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά μηχανήματα και εργαλεία, μεγάλη ποσότητα σπόρων τριφυλλιού και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι στην περίπτωση της κλοπής από το εργοστάσιο ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα και συγκεκριμένα ένας αλλοδαπός και μία ημεδαπή, ενώ το μέλος της συμμορίας που συνελήφθη, είχε συλληφθεί και την προηγούμενη ημέρα από αστυνομικούς της Β΄ ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για στέρηση σχετικής άδειας ικανότητας οδήγησης. Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Θηβών.