Θεσσαλονίκη: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό – Βίντεο ντοκουμέντο

Θεσσαλονίκη: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό – Βίντεο ντοκουμέντο

Το χρονικό της υπόθεσης

Πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό την ώρα της αιματηρής καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Συγγενείς και φίλοι του νεαρού που χαροπαλεύει στην εντατική είναι εξοργισμένοι.

Όλα ξεκίνησαν γιατί ο νεαρός δεν πλήρωσε 20 ευρώ καυσίμων σε ένα βενζινάδικο. Ένταση επικράτησε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου συγκεντρώθηκαν φίλοι του 16χρονου. Συγγενείς και φίλοι του νεαρού πετούσαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών, ενώ εκείνοι απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ένα βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τον 16χρονο να οδηγεί με ταχύτητα το αυτοκίνητό του. Μόλις έχει φύγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων χωρίς να πληρώσει. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο, αρχίζουν να τον καταδιώκουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο 16χρονος πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς και με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων προσπάθησαν αρχικά να τον σταματήσουν.

 

Μία σφαίρα που τον βρήκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Ο αστυνομικός συνελήφθη καθώς ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Ο 16χρονος έφθασε με ασθενοφόρο στις 03:30 τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που διήρκεσε έως τις 07:30 το πρωί.

Για τέσσερις ώρες οι γιατροί προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την σφαίρα που σφηνώθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Ο ανήλικος Ρομά που είναι πατέρας ενός παιδιού ενάμιση ετών, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κατά του 16χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, ενώ ο αστυνομικός σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, σύμφωνα με το Mega.