Ανατολική Αττική: Κινητοποίηση για όσα γίνονται στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας

Ανατολική Αττική: Κινητοποίηση για όσα γίνονται στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας

Μεγάλη η αγωνία και η ανησυχία των κατοίκων - Γέμισαν με αφίσες οι περιοχές του Πόρτο Ράφτη, της Βραυρώνας και της Αρτέμιδoς

Οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής εκδήλωσαν την έντονη αντίδρασή τους στην κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας.  Οι κάτοικοι των περιοχών του Πόρτο Ράφτη, της Βραυρώνας και της Αρτέμιδος ανέλαβαν πρωτοβουλίες και με εκατοντάδες αφίσες έδειξαν την αγανάκτηση που επικρατεί στον αστικό ιστό για το περιβάλλον, αναδεικνύοντας το πρόβλημα για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα δίπλα από τα σπίτια τους. Αγωνιούν και ψάχνουν λύση.

«Τι συμβαίνει με το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων; Κρύβει κάτι η ΕΥΔΑΠ;», ρωτούν οι κάτοικοι. «Η μελέτη δεν έχει δημοσιοποιηθεί και τα ερωτήματα που γεννιούνται είναι πολλά και σοβαρά. Γιατί η ΕΥΔΑΠ κρατάει κρυφή την περιβαλλοντική μελέτη;», αναρωτιούνται. Ο κόσμος που διαμένει στην Ανατολική Αττική φοβάται πως θα υποβαθμιστεί η περιοχή του αλλά και πως το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων θα καταστρέψει τις παραλίες. «Το έργο κινδυνεύει να καταστρέψει τις ομορφότερες παραλίες της Ανατολικής Αττικής», γράφουν.

Οι αγωγοί, μήκους 53 χιλιομέτρων, θα ξεκινούν από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου – Παιανίας, θα μεταφέρουν τις επεξεργασμένες ακαθαρσίες και θα τις εκρέουν στη θάλασσα. Οι κάτοικοι βλέπουν πως θα υποβαθμιστούν οι περιουσίες τους, ενώ φοβούνται πως θα υπάρχει και οικονομικός αντίκτυπος καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες χιλιάδες Αθηναίοι επισκέπτονται τις παραλίες, δίνοντας ώθηση στις επιχειρήσεις.

Οι ανησυχίες είναι ακόμη μεγαλύτερες καθώς πολίτες, όπως και δημοτική αρχή ζητούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν και αφορούν άμεσα την υγεία, το περιβάλλον και τον τόπο τους, δίχως να υπάρχει ανταπόκριση από την ΕΥΔΑΠ που έχει αναλάβει τη διαχείριση του έργου.