Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσφεύγουν την Δευτέρα ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσφεύγουν την Δευτέρα ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα

Υποστηρίζουν ότι απομακρύνθηκαν από το... σπίτι τους στη δομή του Κολωνού χωρίς δικαστική απόφαση και θα καταγγείλουν την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας

Στην αντεπίθεση αναμένεται να περάσουν από αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», όπως έχει προαναγγείλει ο εκ των συνηγόρων τους, Θρασύβουλος Κονταξής.

Παρά το γεγονός ότι με εισαγγελική εντολή απαγορεύθηκε στον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα του και άλλα πρώην στελέχη της ΜΚΟ να εισέρχονται στις δομές, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» ισχυρίζεται, ότι η κατοικία του ίδιου και της οικογένειάς του είναι στον 4ο όροφο της δομής στον Κολωνό. Μάλιστα, καταγγέλλουν το νέο Δ.Σ. της ΜΚΟ για την ενέργειά τους να αλλάξουν τις κλειδαριές στην δομή, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, αν και προχθές Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η Σταματία Γεωργαντή εθεάθη έξω από την δομή να μεταφέρει μία βαλίτσα, ενώ την περίμενε σε αυτοκίνητο οικείο της πρόσωπο, με το οποίο απομακρύνθηκαν από το σημείο, όταν τους πλησίασαν τα τηλεοπτικά συνεργεία.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος τους Θεόδωρος Κονταξής, βάλλοντας κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της κυβέρνησης. «Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του Κράτους Δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο δεύτερος συνήγορος του πατέρα Αντώνιου, Ιωάννης Κώτσος.