Λύτρωση για τη μητέρα που πήρε τον νεφρό της Έμμας – Το δημόσιο «ευχαριστώ»

Λύτρωση για τη μητέρα που πήρε τον νεφρό της Έμμας – Το δημόσιο «ευχαριστώ»

«10 χρόνια κάναμε 100χλμ, τρεις φορές την εβδομάδα για αιμοκάθαρση» λέει ο σύζυγός της

Τη ζωή της πίσω πήρε μια 50χρονη γυναίκα, η οποία «έλαβε» τον έναν νεφρό της 21χρονης Εμμανουέλα, που «έσβησε» μετά από τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επί 10 χρόνια περίμενε σε λίστα αναμονής για συμβατό δότη, κάνοντας αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.

«Είχε πίεση και από την πίεση καταστράφηκαν τα νεφρά της. Ήταν νέα κοπέλα 40 ετών και το παιδί μας τότε ήταν μικρό. Η γυναίκα μου 10 χρόνια ταλαιπωρούταν. Έκανε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Από το 2012 και για 10 χρόνια ήμασταν σε λίστα αναμονής. Ήταν πολύ δύσκολα. Πηγαινο-ερχόμασταν 100χλμ (από το χωριό της Πέλλας όπου κατοικούν) στη Θεσσαλονίκη και περιμέναμε αυτήν τη στιγμή. Τη στιγμή που θα έρθει για εμάς αυτό το καλό. Ήρθε για μας μία λύτρωση», είπε χθες Πέμπτη (1/12) στο star.gr ο σύζυγός της.

«Θέλω η γυναίκα μου να γίνει καλά»

Όπως περιέγραψε ο σύζυγος της λήπτριας, ειδοποιήθηκαν από το νοσοκομείο ότι βρέθηκε συμβατός δότης στις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

«Πήραν τηλέφωνο τη γυναίκα μου. Πρωί-πρωί κάναμε τις εξετάσεις, μπήκε στο χειρουργείο και μέχρι τις 13:00 που τελειώσαμε και ξύπνησε, όλα πήγαν καλά. Το χειρουργείο κράτησε 5,5 ώρες.

Θέλω η γυναίκα μου να γίνει καλά. Όλα πήγα καλά και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι μετά τη μεταμόσχευση. Κάθε μέρα που περνάει νιώθει και καλύτερα. Σήμερα σηκώθηκε και περπατάει λίγο- λίγο».

«Χίλια ευχαριστώ στους γονείς που πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους»

Ο σύζυγος της 50χρονης, νιώθει ευγνωμοσύνη και επιθυμεί τις επόμενες ημέρες να επικοινωνήσει με τους γονείς της 21χρονης, που με την απόφασή της να δωρίσει τα όργανά της, χάρισε μία νέα ζωή στη σύζυγό του.

«Θέλω να δώσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους γονείς του κοριτσιού, που χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο από έναν ασυνείδητο οδηγό. Να τους ευχαριστήσω για τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους και να σώσει έτσι 3- 4-5 ψυχές…Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο.

Δεν έχω μιλήσει μαζί τους. Θέλω να μιλήσω, αλλά όχι ακόμη. Σήμερα (σ.σ χθες) γίνεται η κηδεία του κοριτσιού. Θέλω να έχω μια επικοινωνία. Οι άνθρωποι τώρα έχουν τον πόνο τους…τι να τους πω "ευχαριστώ που δωρίσατε τα όργανά της, συλλυπητήρια… Τι να τους πω;". Θέλω να ευχαριστήσω και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, που τόσο χρόνια μας είχαν σε άριστη περιποίηση».

Το ήπαρ της 21χρονης μεταμοσχεύθηκε σε έναν 64χρονο με κίρρωση ήπατος, ενώ η καρδιά της «χτυπά» σε μία 40χρονη μητέρα, η οποία νοσηλευόταν στο Ωνάσειο και βρισκόταν στο τελικό στάδιο καρδιακής ανεπάρκειας.