«Κιβωτός του Κόσμου»: Η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος και ο ρόλος της πρεσβυτέρας – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

«Κιβωτός του Κόσμου»: Η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος και ο ρόλος της πρεσβυτέρας – Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση

Χάριζαν ρούχα στη δομή κι εκείνοι τα πουλούσαν σε έμπορους

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, με τα οικονομικά πεπραγμένα του πατέρα Αντώνιου και της παπαδιάς, να σοκάρουν την κοινή γνώμη.

Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο μόνος σκοπός του ιδρυτή και της πρώην προέδρου του ΔΣ της «Κιβωτού» ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για προσωπικό όφελος.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκανε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δεν υπήρχε καμία εκμετάλλευση των ακινήτων που είχαν περιέλθει στην ιδιοκτησία της «Κιβωτού» από δωρεές, αν και κάποια θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα.

Κεντρικό συμπέρασμα της Αρχής φαίνεται πως είναι ότι, η τραπεζική θυρίδα που κινούσε η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, λειτουργούσε ως «αποθήκη» μαύρου χρήματος, για προσωπικούς σκοπούς, όπως αναφέρει το MEGA.

Αν και η θυρίδα ήταν στο όνομα της «Κιβωτού», κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό της. Έτσι ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα τοποθετούσαν εκεί τα χρήματα και ανάλογα με το αν υπήρχε ανάγκη, τα τοποθετούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος παράλληλα, δέχεται οχλήσεις από ανθρώπους που είχαν βάλει ως συνδικαιούχους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τα μέλη της «Κιβωτού», προκειμένου να λαμβάνουν από εκεί ποσά.

Λόγω της έρευνας, οι λογαριασμοί αυτοί έχουν «σφραγιστεί» και αναζητείται λύση για να μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους οι κύριοι δικαιούχοι.

Ένα άλλο στοιχείο που αποκαλύφθηκε, είναι πως σε κάθε κηδεία που γινόταν στην Αθήνα, υπήρχε «κουτί» για δωρεές υπέρ ιδρυμάτων.

Κατά μέσο όρο σε κάθε «κουτί» συγκεντρώνονταν 300 ευρώ, και το ποσό ήταν μεγαλύτερο εάν ο νεκρός ήταν κάποιος καλλιτέχνης ή άλλο γνωστό πρόσωπο, υπολογίζοντας πως στην «Κιβωτό του Κόσμου» κατέληγαν από κηδείες καθημερινά 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο.

Χάριζαν ρούχα στη δομή κι εκείνοι τα πουλούσαν σε έμπορους

Σύμφωνα με πληροφορίες σε ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να κατέληγαν πολλές από τις δωρεές πολιτών για τα παιδιά της «Κιβωτού», με το κατάστημα ρούχων να μην είναι σε μεγάλη απόσταση από τα δύο κτίρια που διατηρούσε η δομή στην ευρύτερη περιοχή.

Στελέχη της δομής μεταπωλούσαν τα ρούχα των δωρεών των πολιτών που προορίζονταν για τα παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τα πουλούσαν μέσα σε κούτες.