Θεσσαλονίκη: Στα… δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας επιχείρηση παλαιών μετάλλων – Χωρίς παραστατικά αγορές 193.200 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Στα… δίχτυα της Οικονομικής Αστυνομίας επιχείρηση παλαιών μετάλλων – Χωρίς παραστατικά αγορές 193.200 ευρώ

Είχαν έρθει στην κατοχή της εταιρίας 1.288 μεταχειρισμένα οχημάτα χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα έγγραφα

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκαν χθες, Τρίτη 29-11-2022, έλεγχοι σε επιχειρήσεις εμπορίας - μεταφοράς παλαιών μετάλλων (scrap) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, από το σύνολο των ελέγχων που διενεργήθηκαν, σε υποκατάστημα εταιρίας διαπιστώθηκε: να μην έχουν εκδοθεί τα προβλεπόμενα φορολογικά παραστατικά για την απόκτηση 1.288 μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, συνολικής αξίας 193.200 ευρώ και να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Για την υπόθεση θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΣΕΠΕ και ΠΕΚΑ) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.