Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε διαμέρισμα του πάτερ Αντώνιου στον Κολωνό

Κιβωτός του Κόσμου: Εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό σε διαμέρισμα του πάτερ Αντώνιου στον Κολωνό

Έρευνες και για άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς του πάτερ και της πρεσβυτέρας μετά τους τέσσερις που βρέθηκαν με συνολικά 300.000 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και σε ακίνητα των πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΜΚΟ, προκειμένου να διερευνήσουν, αν υπάρχουν χρηματικά ποσά, την προέλευσή τους και την διαχείρισή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ αναφέρουν, ότι στο διαμέρισμα της δομής στον Κολωνό, στο οποίο διέμενε ο πάτερ Αντώνιος και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, εντοπίστηκε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα σε χρηματοκιβώτιο. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν έπειτα και από την απάντηση που έλαβαν οι αστυνομικοί από τράπεζα, ότι η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, κοινοί ή προσωπικοί, σε μόνο δύο τράπεζες, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα. Πληροφορίες αναφέρουν, πως ήδη έχουν βρεθεί και 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς, όπου ερευνάται η προέλευση τους, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ενδεχομένως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν, η μία ανήκει στην «Κιβωτού του Κόσμου» και η άλλη στη μητέρα του πατέρα Αντώνιου. Σημειώνεται πως ήδη, έπειτα από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντωνίου, των γονιών του, αλλά και της πρεσβυτέρας, καθώς και οι θυρίδες που εντοπίστηκαν.