«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ψάχνουν οι Αρχές στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του

«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ψάχνουν οι Αρχές στους λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας του

Έλεγχος στα σπίτια σε Αθήνα και Ραφήνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των Αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου», αλλά και προσωπικά του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου και της πρεσβυτέρας του.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Αρχές συγκέντρωναν στοιχεία για τη χρήση ακινήτων όπως π.χ. η μεζονέτα στη Ραφήνα που ανήκει στην «Κιβωτό του Κόσμου» αλλά φαίνεται να χρησιμοποιούνταν από τον από πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα του.

Κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους ενώ ένα τρίτο στην Βραυρώνα αναμένεται να ελεγχθεί τις επόμενες ώρες.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από τέσσερις λογαριασμοί (σ.σ. κοινοί ή προσωπικοί), ενώ αναμένονται απαντήσεις και από τα υπόλοιπα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Κατά πληροφορίες εντοπίστηκαν ποσά που δημιουργούν ερωτήματα για το εάν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματα τους, γι’ αυτό και διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων του ιδρυτή της ΜΚΟ, της 86χρονης μητέρας του και της τέως προέδρου του Δ.Σ., Σταματίας Γεωργαντή, ενώ στο μικροσκόπιο θα βρεθούν και τυχόν επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν.

Μυστήριο παραμένει για το τι αφαιρέθηκε μέσα από την θυρίδα και αν πρόκειται για κάποιο αστρονομικό χρηματικό ποσό.

Η απόφαση για τη δέσμευση δεν αφορά τους εταιρικούς λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου».

Να σημειώσουμε ότι η έρευνα των Αρχών αφορά ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.