Λάρισα: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο 45χρονος που σκότωσε τον θείο του για 160 ευρώ

Λάρισα: Σε δις ισόβια καταδικάστηκε ο 45χρονος που σκότωσε τον θείο του για 160 ευρώ

«Από τα τόσα χάπια που είχα πάρει, δεν ήξερα τι έκανα» είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος

Σε δύο φορές ισόβια καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας ένας 45χρονος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του θείου του.

Ο 45χρονος, βυθισμένος από χρόνια στις εξαρτησιογόνες ουσίες, στη 1 τα ξημερώματα της 8ης Ιουνίου 2018 μπήκε στο σπίτι του 82χρονου θείου του και πρώτου εξάδελφου του πατέρα του, στο χωριό Ζηλευτή Τρικάλων, με σκοπό την κλοπή, όπως ομολόγησε προχθές απολογούμενος, λέγοντας ότι «ήθελα τα χρήματα για να πάρω ηρωίνη». Μια κλοπή που εξελίχθηκε σε βίαιη ανθρωποκτονία.

Όντως στο σακάκι του θύματος ο ανιψιός βρήκε και πήρε 160 ευρώ, μόνο που την ώρα της κλοπής ο 82χρόνος που αντιμετώπιζε και προβλήματα βαρηκοΐας έτυχε να ξυπνήσει, προκειμένου, όπως εκτιμάται, να πάει στην τουαλέτα.

Ο 45χρονος του επιτέθηκε με σιδερένιο λοστό (σκύλα) και τον τραυμάτισε θανάσιμα χτυπώντας τον αρκετές φορές στο κεφάλι.

«Γιατί τόσο πολύ; Χτυπήσατε ανηλεώς έναν μεγάλο άνθρωπο. Δεν ήταν επιπόλαια χτυπήματα, του πολτοποιήσατε το κεφάλι», παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου με τον 45χρονο να σημειώνει στην απολογία του ότι «από τα τόσα χάπια που είχα πάρει, δεν ήξερα τι έκανα. ¨

Ο 45χρονος μετά το φονικό εξαφάνισε τη λοστό κι επέστρεψε στο σπίτι του, όπου προσπάθησε να πλύνει με χλωρίνη τα γεμάτα από αίμα ρούχα του, ενώ ομολόγησε τελικά την πράξη του αρκετές ώρες μετά την σύλληψη του.