Διδυμότειχο: Δρόμος με τον όνομα της και μνημείο για την Ελένη Τοπαλούδη

Διδυμότειχο: Δρόμος με τον όνομα της και μνημείο για την Ελένη Τοπαλούδη

Ο Δήμος τίμησε τη μνήμη της 21χρονης αδικοχαμένης φοιτήτριας που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας

Στην ονοματοδοσία δρόμου στο όνομά της και στα αποκαλυπτήρια μνημείου για την δολοφονημένη Ελένη Τοπαλούδη προχώρησε σήμερα ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Στην μαρμάρινη στήλη που από σήμερα δεσπόζει σε χώρο απέναντι από το δημαρχείο της πόλης ως ένδειξη μνήμης στην αδικοχαμένη 21χρονη φοιτήτρια, έχει χαραχθεί η φράση «Κορίτσι που αντιστάθηκες κρατήσου από τον ήλιο», που είπε στο πρωτόδικο δικαστήριο των δύο δραστών της δολοφονίας της η εισαγγελέας της έδρας, Αριστοτέλεια Δόγκα. Σήμερα, 4 χρόνια μετά την άγρια δολοφονία της, το δημοτικό θέατρο γέμισε νεαρούς μαθητές, που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Διδυμοτείχου.

Βαρύ το κλίμα και συγκινητικό όταν η Κούλα Αρμουτίδου, μητέρα της Ελένης, που πήρε το λόγο προσπαθώντας να περάσει μηνύματα στα παιδιά και στον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το συνάνθρωπο. Δεν παρέλειψε ακόμη να εκφράσει για άλλη μια φορά την αγανάκτηση και το θυμό της για την μη ευνομούμενη πολιτεία, για την κοινωνία της υποκρισίας, της ανηθικότητας, της έλλειψης αξιών και της ανεπάρκειας γονέων που μας περιβάλουν. Έπειτα, όλοι μαζί κατέβηκαν στον κεντρικό δρόμο της πόλης για τα αποκαλυπτήρια της οδού που μετονομάζεται από Βασιλέως Γεωργίου σε Ελένης Τοπαλούδη, αλλά και της μαρμάρινης στήλης, ώστε να μένει πάντα στη μνήμη η Ελένη, που το όνομα της έγινε συνώνυμο του αγώνα κατά της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας.