Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το πρόσωπο που άδειασε την τραπεζική θυρίδα της ΜΚΟ

Κιβωτός του Κόσμου: Αυτό είναι το πρόσωπο που άδειασε την τραπεζική θυρίδα της ΜΚΟ

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση φέρεται να διατηρούσε στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση, ότι πρώην κορυφαίο στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου» φέρεται να άδειασε με απόλυτη μυστικότητα το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου θυρίδα σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που τα οικονομικά της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης βρίσκονται επίσης στο «μικροσκόπιο» των ερευνών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, η πληροφορία έφθασε από υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη και από ελεγκτές της επιτροπής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που ήδη ερευνούν την ΜΚΟ και το πρόσωπο αυτό δεν είναι άλλο από την πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Η σύζυγος του πατέρα Αντώνιου φέρεται να έσπευσε στην τράπεζα μία ημέρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αντικατασταθεί η διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» και λίγη ώρα πριν ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στην ίδια τράπεζα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η «Κιβωτός του Κόσμου» φέρεται να διατηρούσε λογαριασμό ύψους 2 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, ότι τα τελευταία 24ωρα υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης των ιχνών για τις συναλλαγές της ΜΚΟ, που παρουσίαζε ετησίως κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και συνολικά πλεονάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές.

Η τραπεζική θυρίδα με το άγνωστο περιεχόμενο που αφαιρέθηκε άρον-άρον, φέρεται ότι είχε ανοιχτεί στο όνομα της «Κιβωτού του Κόσμου». Μάλιστα, αφού πήρε το περιεχόμενο, προγραμμάτισε ραντεβού με άλλη τράπεζα, για να νοικιάσει νέα θυρίδα, πράγμα όμως που όπως φαίνεται, δεν έχει ακόμη συμβεί.