Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 27 εκατ. ευρώ οι δωρεές τα τελευταία 4 χρόνια – Άφαντος ο πάτερ Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Πάνω από 27 εκατ. ευρώ οι δωρεές τα τελευταία 4 χρόνια – Άφαντος ο πάτερ Αντώνιος

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του οικονομικού ελέγχου την περίοδο 2017-2021 - Την ίδια ώρα η ΜΚΟ έκανε λόγο για ελλείψεις και έκανε έκκληση σε δωρητές

Εκτός από τις καταγγελίες για τις κακοποιήσεις, τόσο από πρώην τρόφιμους της οργάνωσης, όσο και από εργαζομένους στην «Κιβωτό του Κόσμου», εξίσου αποκαλυπτικά είναι και τα οικονομικά στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οικονομικός έλεγχος στην «Κιβωτό του Κόσμου» έδειξε, ότι την περίοδο 2017 – 2021 οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ. Το ίδιο χρονικό διάστημα, η Οργάνωση έλαβε κρατική επιχορήγηση 100.000 ευρώ. Όλα αυτά, την ώρα που η «Κιβωτός του Κόσμου» στην ιστοσελίδα της ζητούσε συνεχώς δωρεές και μάλιστα εμφάνιζε ελλείψεις στην κάλυψη αναγκών, όπως η στέγαση, η θέρμανση και άλλες ανάγκες των δομών, που ζητούσε από τους δωρητές να τις καλύψουν.

«Εξαφανισμένοι» πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα

Την ώρα που οι αποκαλύψεις λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας γύρω από την «Κιβωτό του Κόσμου», τόσο ο πατέρας Αντώνιος, όσο και η πρεσβυτέρα, είναι άφαντοι εδώ και λίγα 24ωρα, καθώς κανένας δεν γνωρίζει που βρίσκονται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά τις συνεντεύξεις που είχε δώσει το ζευγάρι τις πρώτες ημέρες των αποκαλύψεων, χωρίς ωστόσο να δίνουν απαντήσεις για τις καταγγελίες, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει πού βρίσκονται, αλλά και να έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

Οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους δεν απαντούν πλέον στα τηλεφωνήματα των δημοσιογράφων, με αποτέλεσμα από την πλευρά τους να επικρατεί ένα πέπλο μυστηρίου αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις τους. Πάντως, μέχρι και λίγο πριν ξεσπάσει το τσουνάμι αποκαλύψεων, ο πατέρας Αντώνιος διέμενε σε μία δομή της ΜΚΟ.