Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: 78 συλλήψεις και επτά αστυνομικοί τραυματίες

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: 78 συλλήψεις και επτά αστυνομικοί τραυματίες

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν 78 από τις προσαγωγές που έγιναν στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, το απόγευμα της Τρίτης (22/11).

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, τα εν λόγω άτομα, μετά τη σύλληψη του 27χρονου που κατηγορείται για τον εμπρησμό στη Real News, είχαν ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου και εκτόξευσαν σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων που επιχειρούσαν στο σημείο πλήθος υλικών και αντικειμένων (σ.σ. πέτρες, οικοδομικά υλικά και ξύλα). Αποτέλεσμα των ενεργειών τους ήταν -σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.- ο τραυματισμός 7 αστυνομικών, από τους οποίους οι δύο σοβαρά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξης κοινής ειρήνης, πρόκλησης σωματικής βλάβης από κοινού, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.