Κρήτη: Ευρεία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Παλαιοχώρα Χανίων

Κρήτη: Ευρεία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Παλαιοχώρα Χανίων

Αλιευτικό σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ώρες ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού για τη εύρεση και διάσωση αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή νότια της Παλαιοχώρας Χανίων στην Κρήτη.

Λίγα λεπτά μετά τη μία τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (21/11) αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες, εξέπεμψε σήμα sos, ότι βρίσκεται σε κίνδυνο.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως έπαθε μηχανική βλάβη και από εκείνη την ώρα έχουν κινητοποιηθεί παραπλέοντα σκάφη ενώ στην περιοχή βρίσκεται και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για αρκετούς μετανάστες που βρίσκονται στη θάλασσα μέχρι αυτή την ώρα και περιμένουν βοήθεια. Εκτός από το σκοτάδι δυσχεραίνουν την επιχείρηση και οι δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι φτάνουν μέχρι 7 μποφόρ και πνέουν στην περιοχή.

Στην ίδια περιοχή πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχαν κινδυνέψει 400 άτομα. Και σε εκείνη την περίπτωση είχε στηθεί μια πολύ μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και τότε σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας είχαν τοποθετηθεί ότι ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ γίνεται λόγος για επιχείρηση διάσωσης 18 μεταναστών.

Στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συμμετέχουν τρία φορτηγά πλοία και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στο σημείο συνδράμουν μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα ναυαγοσωστικό.