Επέτειος του Πολυτεχνείου: Πεδίο «μάχης» η Θεσσαλονίκη – Πέτρες και μολότοφ μετά το τέλος της πορείας – Βίντεο και εικόνες

Επέτειος του Πολυτεχνείου: Πεδίο «μάχης» η Θεσσαλονίκη – Πέτρες και μολότοφ μετά το τέλος της πορείας – Βίντεο και εικόνες

Εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο - Χρήση του «Αίαντα» με ρίψεις νερού από την Αστυνομία - Τουλάχιστον 40 προσαγωγές και 3 συλλήψεις

Σε πεδίο... μάχης έχει εξελιχθεί η Επέτειος του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, όπου γίνονται εκτεταμένα επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όταν ο κύριος όγκος των πορείων που διοργανώθηκαν έφτασε στο αρχικό τους σημείο και ουσιαστικά στο τέλος τους.

Όταν αυτό συνέβη, άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, που είχαν παρεισφρήσει μέσα στην πορεία, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά και άλλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περίμεναν παραταγμένες το τέλος της πορείας και οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν και να τους απομακρύνουν, μετέδωσε το GRTimes.

Σχεδόν αμέσως στην Εγνατία βγήκε και το ειδικό όχημα ρίψεις νερού (Αίαντας) προκειμένου να σβήσει τις όποιες μικρές εστίες φωτιάς έχουν ανάψει, αλλά και για να απομακρύνει τους κουκουλοφόρους από το σημείο.

Νωρίτερα είχαν ανάψει μικρές εστίες φωτιάς μπροστά από την πύλη της Πολυτεχνική Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον 40 προσαγωγές

Σε τουλάχιστον σαράντα προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ, όπου εκδηλώθηκαν επεισόδια μετά το τέλος των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Αντιεξουσιαστές με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ πετούσαν κατά διαστήματα βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις της αστυνομίας στην Εγνατία Οδό. Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τρεις συλλήψεις

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε, μέχρι στιγμής, η Αστυνομία στην περιοχή του ΑΠΘ για τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή και των υπολοίπων προσαχθέντων.

Στο μεταξύ, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε στην Καμάρα ύστερα από σχετικό κάλεσμα, με σκοπό να κινηθεί προς το Πολυτεχνείο, όπου φέρεται να βρίσκονται άλλα άτομα, ενώ κάθετα επί της Εγνατίας, στο ύψος της ΕΥΑΘ, έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια: