Σοκ στο Παίδων: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο και 13χρονη – «Τα παιδιά αυτά δε θα έπρεπε να είναι στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να πηγαίνουν σε προνοιακές μονάδες»

Σοκ στο Παίδων: 14χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά 7χρονο και 13χρονη – «Τα παιδιά αυτά δε θα έπρεπε να είναι στα νοσοκομεία, θα έπρεπε να πηγαίνουν σε προνοιακές μονάδες»

Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το περιστατικό

Σοκάρει η καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης ενός 7χρονου από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Το βράδυ της Τρίτης ένας άντρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν ο πατέρας του 7χρονου, προσπάθησε να μπει στο νοσοκομείο. Όταν ο φύλακας προσπάθησε να τον σταματήσει, τότε εκείνος του επιτέθηκε και εισέβαλε στο νοσοκομείο με τη βία, μπήκε στο θάλαμο όπου βρισκόταν ο 14χρονος και τον ξυλοκόπησε.

Ο άντρας, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι ήταν νονός του 7χρονου, εξαφανίστηκε, ενώ έπειτα ένα κοριτσάκι 13 ετών ισχυρίστηκε ότι κι εκείνο έπεσε θύμα του 14χρονου.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος σημείωσε πως στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενούνται προσωρινά με εισαγγελική παραγγελία 37 παιδιά.

«Έχουμε αύξηση μετά τις καταγγελίες που έγιναν για τους βιασμούς της 12χρονης. Υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και κινούνται πιο γρήγορα οι μηχανισμοί. Όμως τα παιδιά αυτά δεν θα έπρεπε να είναι στα νοσοκομεία, γιατί αναστατώνουν τη λειτουργία του. Θα έπρεπε να πηγαίνουν σε προνοιακές μονάδες».

Συχνά στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» αναγκάζονται να βάλουν σε ράντζα παιδιά με σοβαρές παθήσεις.

«Τα παιδιά που φιλοξενούνται στο νοσοκομείο με εισαγγελική παραγγελία λειτουργούν ως ομάδες και παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά».

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες  για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.