Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Καταγγελία-σοκ για σεξουαλική κακοποίηση 7χρονου από 14χρονο στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Πρόκειται για παιδιά που μεταφέρθηκαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα με εισαγγελική παραγγελία και... ξέμειναν εκεί ελλείψει προνοιακών ιδρυμάτων

Σοκ προκαλεί η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου αγοριού από έναν 14χρονο, στην πτέρυγα του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που φιλοξενούνται με εισαγγελική παραγγελία παιδιά οικογενειών με προβλήματα και ο άγριος ξυλοδαρμός του φερόμενου ως δράστη από συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως θύματος.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο 7χρονος τηλεφώνησε χθες στην μητέρα του και της είπε, ότι ο 14χρονος τον κακοποίησε σε χώρο του νοσοκομείου. Περί τα μεσάνυχτα της Τρίτης μετέβη στο νοσοκομείο ένας άνδρας, ο οποίος δήλωσε ψευδώς ότι είναι ο πατέρας του 7χρονου και ο οποίος όπως προέκυψε εκ των υστέρω, είναι ο νονός του αγοριού, μπήκε με την βία στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κατευθύνθηκε στην πτέρυγα που φιλοξενούνται τα παιδιά και ξυλοκόπησε άγρια τον 14χρονο. Μετά το συμβάν δε, μία 13χρονη η οποία φιλοξενείται επίσης στην ίδια πτέρυγα με εισαγγελική παραγγελία, κατήγγειλε και αυτή, ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 14χρονο.

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, ξεκαθάρισε αρχικά, ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι ασθενείς, αλλά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις και ελλείψει προνοιακών δομών... ξέμειναν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Εν συνεχεία όπως είπε, το βράδυ της Τρίτης λίγο πριν τα μεσάνυχτα εμφανίσθηκε στην είσοδο του νοσοκομείου ένας άνδρας και απαιτούσε να μπει στο ίδρυμα. Ο θυρωρός που του απαγόρευσε την είσοδο, δέχθηκε την επίθεση του άνδρα αυτού, που δήλωσε πατέρας του 7χρονου και εισέβαλε στο νοσοκομείο, όπου κατευθύνθηκε στην πτέρυγα, όπου φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά και εκεί χτύπησε άγρια τον 14χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται.

Ο κ. Γιαννακός ξεκαθάρισε ακόμη, ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου δεν φέρουν καμία ευθύνη, καθώς δεν είναι επιφορτισμένοι με την φύλαξη αυτών των ΄παιδιών, τα οποία είναι υγιέστατα, αλλά για να φροντίζουν για την υγεία των ασθενών.

ΕΔΕ διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης

Εντολή να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ για τις καταγγελίες έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η ΕΔΕ διεξαχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες της μητέρας του ενός ανηλίκου, σύμφωνα με τις οποίες το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από άλλο παιδί, μεγαλύτερο σε ηλικία.