Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο γιος του 59χρονου για τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου στα Κερδύλια Όρη

Θεσσαλονίκη: Τι ισχυρίζεται ο γιος του 59χρονου για τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου στα Κερδύλια Όρη

«Κάναμε βλακεία γιατί δεν πήραμε την αστυνομία, ούτε το ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να τον σώσει κανένας τον άνθρωπο»

Δικογραφία έχει σχηματιστεί κατά του 59χρονου και του γιου του για τον θανάσιμο τραυματισμό του 51χρονου, που είχαν πάει μαζί για κοπή ξύλων στα Κερδύλια Όρη, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Ο γιος του άνδρα που δούλευε μαζί με τον άνθρωπο που βρέθηκε νεκρός στο βουνό από αλυσοπρίονο ισχυρίζεται ότι ήταν ατύχημα.

«Ήταν ατύχημα. Εγώ πήγα μετά από όλο το συμβάν που με πήρε ο πατέρας μου τηλέφωνο γιατί ήταν και αυτός αγχωμένος να πάω να βοηθήσω. Δούλευε και σε εμένα ο άνθρωπος, ήταν πολύ καλός άνθρωπος και σε εμάς δούλευε, δεν είχε δημιουργήσει ούτε προβλήματα μαζί μας, τίποτα, τίποτα. Δουλεύαμε μία χαρά, δεν είχαμε θέμα», είπε στην εκπομπή Live News του Mega ο γιος του 59χρονου και έδωσε την δική του εκδοχή:

«Γλίστρησε με το δεξί του πόδι και χτυπάει το μηχανάκι αλυσίδας τον μπαμπά μου πάνω από το γόνατο, στο πόδι, κάνει μία: ‘Αχ’ και πετάει το μηχανάκι αριστερά του, αλλά προς τα πίσω και πίσω ήταν ο Κώστας και δεν τον είδε ο μπαμπάς. Τη στιγμή εκείνη που κόπηκε ο πατέρας μου, του φωνάζει, του λέει: ‘Κώστα, Κώστα! Πάρε την μπλούζα, δέσου’ και ο Κώστας δεν μιλούσε».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το θανατηφόρο τραύμα στον αριστερό μηρό προήλθε από το αλυσοπρίονο που κράταγε ο 59χρονος. Ο γιος του υποστηρίζει πως ήταν ατύχημα, ενώ ήταν και ο πρώτος άνθρωπος που επικοινώνησε ο πατέρας του μετά το τραγικό συμβάν. Του είπε να βρεθούνε λίγο πιο κάτω, καθώς το σημείο που έκοβαν ξύλα δεν ήταν εύκολα προσβάσιμο. Όλα έγινα κάτω από άκρα μυστικότητα. Δεν ενημέρωσαν ούτε τις Αρχές, αλλά ούτε και το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον άτυχο άνδρα που τραυματίστηκε θανάσιμα.

«Έπεσε κατευθείαν πάνω του και ήταν… Κάναμε βλακεία, κάναμε βλακεία γιατί δεν πήραμε την αστυνομία, ούτε το ΕΚΑΒ, δεν μπορούσε να τον σώσει κανένας τον άνθρωπο. Κατέβηκε ο μπαμπάς μέχρι ένα σημείο, μετά πήγα εγώ με το αυτοκίνητο. Δεν ήξερα και εγώ ο πατέρας μου αν έκοψε καμία αρτηρία ή δεν έκοψε και αυτός έχει πρόβλημα με την υγεία του, είναι διαβητικός» αναφέρει.

Με τον φόβο να μην αποκαλυφθεί πως έκοβαν παράνομα ξύλα, ο γιος πέταξε το κινητό του άνδρα που ήταν ήδη νεκρός.

«Φοβηθήκαμε και από την τρομάρα μου το πήρα, δεν ήξερα τι και πώς, ποιανού είναι το μπουφάν αυτό, το είδα στον δρόμο, βλέπω είναι ένα κινητό μέσα, το πέταξα και αυτό και για αυτό έγινε και πιο χοντρό το θέμα. Εμείς να σας πούμε την αλήθεια, εντάξει, στο χωριό είμαστε, έτσι; Στα χωριά όλοι κόβουν λαθραία ξύλα και φοβηθήκαμε και το δασαρχείο. Μπροστά όμως στον άνθρωπο τα ξύλα δεν είναι τίποτα» δηλώνει ο ίδιος.

Επί 9 μέρες, ο άτυχος άντρας παρέμενε νεκρός στα Κερδύλια Όρη, με άγρια ζώα όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση να διαμελίζουν τη σορό του.

«Ο καθένας απ’ έξω μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εκείνη την στιγμή όμως, εγώ παράδειγμα που τον είδα μετά ενώ ήταν νεκρός ο άνθρωπος, είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα σας λέω», ανέφερε ο γιος του 59χρονου.

Για τον 59χρονο και τον 28χρονο γιο του έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να κληθούν από εισαγγελέα.