Χρυσή Αυγή: Ένταση με Λαγό στη δίκη – «Ντροπή σας… Ανίκανοι, βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει»

Χρυσή Αυγή: Ένταση με Λαγό στη δίκη – «Ντροπή σας… Ανίκανοι, βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει»

Ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής δήλωσε για ακόμη φορά «πολιτικός κρατούμενος»

Με τον Γιάννη Λαγό να διαμαρτύρεται σε έντονο ύφος για τις «λίγες δικασίμους» άνοιξε η σημερινή αυλαία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος ευρωβουλευτής, αφού δήλωσε για ακόμη φορά «πολιτικός κρατούμενος» επιτέθηκε φραστικά στο δικαστήριο λέγοντας:

«Θέλω να διαμαρτυρηθώ. Δεν μπορεί να βάζετε τέσσερις δικασιμους τον μήνα. Πότε θα τελειώσει αυτή η δίκη; Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Η πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ζήτησε από τον κατηγορούμενο να περιμένει να εκφωνήσει τα ονόματα των κατηγορουμένων, ωστόσο εκείνος σε έξαλλη κατάσταση συνέχισε τη διαμαρτυρία του.

«Έχετε απαλλαχθεί από άλλα καθήκοντα και δίνετε τέσσερις δικασίμους; Ντροπή σας. Θα εκτίσουμε δηλαδή επειδή είστε ανίκανοι;».

Η πρόεδρος επιχείρησε να του μιλήσει αλλά ο κατηγορούμενος ανέβασε ακόμη περισσότερο τον τόνο της φωνής του.

«Ντροπή σας.. Ανίκανοι! Βγάλτε και την απόφαση που σας έχουν πει» φώναξε με την πρόεδρο να ζητά από τους αστυνομικούς να τον βγάλουν από την αίθουσα.

Πρόεδρος: Παρακαλώ βγάλτε τον κύριο έξω να ηρεμήσει

Λαγός: Είστε ανάξιοι να δικάσετε, είστε ανθρωπάκια. Δειλοί και ανάξιοι.

Λίγη ώρα αργότερα ο Γιάννης Λαγός ζήτησε μέσω αστυνομικού να επιστρέψει στην δικαστική αίθουσα . «Κυρία πρόεδρε ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι έχει ηρεμήσει. Μπορεί να μεταφερθεί στην αίθουσα» είπε ο αστυνομικός με την πρόεδρο να απαντά θετικά.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκε και σήμερα η μητέρα του Παύλου Φύσσα , Μάγδα ενώ στο πλάι της είναι και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Λοιπόν, να ποια είναι η Ελληνική δικαιοσύνη και αυτοί που την υπηρετούν. Αν οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης δικαζόταν και ξεστόμιζε τέτοια λόγια προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου, θα τον "έτρωγε" το μαύρο σκοτάδι. Στα φασιστοειδή όμως, αυτά τα τερατουργήματα του πολιτικού συστήματος τα οποία αντιπροσωπεύει αυτό το καθίκη ο Λαγός, μόνο συγνώμη που δεν του ζήτησε ο πρόεδρος. Ε ρε κατάντια...

Παρακαλούμε περιμένετε ...