Δολοφονία 17χρονου στην Μάνδρα: «Ο 14χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει πως έχει σκοτώσει τον αδερφό του», λέει ο δικηγόρος του

Δολοφονία 17χρονου στην Μάνδρα: «Ο 14χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει πως έχει σκοτώσει τον αδερφό του», λέει ο δικηγόρος του

Τι αποδεικνύει η ιατροδκαστική εξέταση πσε σχέση με τον ισχυρισμό περί ατυχήματος του ανήλικου δράστη

Δραματικές στιγμές ζει η οικογένεια του 17χρονου, που σκοτώθηκε από τον ίδιο του τον αδερφό στην Μάνδρα. Ο 14χρονος αφέρθηκε ελεύθερος, αλλά φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει συνηδειτοποιήσει ότι αφαίρεσε τη ζωή του αδερφού του.

«Η δικαιοσύνη έδειξε το ανθρώπινο της πρόσωπο. Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως έχει σκοτώσει τον αδερφό του. Η προσωπική μου γνώμη είναι πως βρίσκεται σε άρνηση το παιδί, δεν μπορεί να το αντιληφθεί», είπε στον skai.gr ο Ιωάννης Βέρρας συνήγορος του 14χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του στην Μάνδρα.

Μετά από μια μακρά και φορτισμένη απολογία ενώπιον της ανακρίτριας ανηλίκων ο 14χρονος υποστήριξε πως ο θάνατος του αδελφού του ήταν ατύχημα.

Αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από την ιατροδκαστική εξέταση που έγινε στην σωρό του 17χρονου καθώς έδειξε πως η σωματοδομή του 14χρονου συνάδει με την πορεία του βλήματος που στέρησε τη ζωή στον αδερφό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλες αυτές τις ημέρες που κρατούνταν στη ΓΑΔΑ ο 14χρονος ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζήταγε συνέχεια τους γονείς του. Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι και σήμερα ο 14χρονος δεν γνώριζε πως έχει γίνει η κηδεία του αδερφου του.

Σε βάρος του ανηλίκου δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.