Θα παρασκεύαζαν ποτά-«μπόμπες» με 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία

Θα παρασκεύαζαν ποτά-«μπόμπες» με 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία

Συνελήφθησαν ιδιοκτήτης ποτοποιίας και δύο ακόμα άτομα - Οι διαφυγόντες φόροι εκτιμώνται σε 590.000 ευρώ

Εγκληματική οργάνωση η οποία εισήγαγε συστηματικά από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη και τη διοχέτευε σε ποτοποιίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της ΑΑΔΕ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν συστηματικά τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022 στην εισαγωγή από την Βουλγαρία αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος), με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών και τη διοχέτευσή τους στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφερόταν σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια με φορτηγά οχήματα, τα οποία μετέφεραν και νόμιμα προϊόντα με παραστατικά, τοποθετημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μην γίνεται αντιληπτή. Για την προσωρινή αποθήκευσή της στην Αττική χρησιμοποιούσαν μεταφορικές εταιρίες, καταρτίζοντας ψευδή παραστατικά ως προς το είδος μεταφοράς και τους παραλήπτες.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση χθες Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, όπου συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο οδηγός φορτηγού οχήματος και δύο παραλήπτες της λαθραίας ποσότητας οινοπνεύματος, εκ των οποίων ένας ιδιοκτήτης ποτοποιίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Παράλληλα, κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνδρομή κλιμακίου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Πειραιά στην επιχείρηση ποτοποιίας, καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 19.200 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης,
- μηχάνημα που τοποθετεί τάπες στις φιάλες,
- μηχάνημα που χρησιμοποιείται για να γεμίζει ασκούς,
- τρεις φιλτροαντλίες,
- δύο αναμείκτες ποτών,
- ελκυστήρας (τράκτορας) με συρόμενο επικαθήμενο,
- δύο VAN ,
- τρία κινητά τηλέφωνα,
- 1.500 ευρώ και έγγραφα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.