Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: «Ο 14χρονος βρήκε και το όπλο και το φυσίγγι που τον σκότωσε» – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Δολοφονία 17χρονου στη Μάνδρα: «Ο 14χρονος βρήκε και το όπλο και το φυσίγγι που τον σκότωσε» – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος ερωτήθηκε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών

Για την οικογενειακή τραγωδία στη Μάνδρα με το θάνατο 17χρονου και την κατηγορία για ανθρωποκτονία στον 14χρονο αδερφό του, μίλησε  ο Ιωάννης Βέρρας, συνήγορος του 14χρονου.

Ο συνήγορος του 14χρονου εξέφρασε για ακόμη μια φορά την σιγουριά του πως θα αποδειχθεί ότι ο θάνατος του 17χρονου προκλήθηκε από λάθος.

Υποστήριξε ότι το θύμα είχε βρει το κρυμμένο από τον πατέρα τους, σε σεντούκι, το όπλο, καθώς και το φυσίγγι με σκάγια για κυνήγι αγριογούρουνου, με το οποίο δέχθηκε τον μοιραίο πυροβολισμό.

Ο κ. Βέρρας εμφανίστηκε κάθετος ότι ο πατέρας δεν είχε αφήσει οπουδήποτε στο μαντρί τους σφαίρες ή φυσίγγια για το όπλο.

Όπως υποστήριξε ο συνήγορος του, με το όπλο και το φυσίγγι που είχε βρει ο 17χρονος, πήγε για κυνήγι αγριογούρουνου, μαζί με τον 14χρονο αδελφό του και βοηθό του στην φύλαξη των ζώων τους. Εντόπισαν ένα γουρούνι, ο 17χρονος λόγω και του μεγαλύτερου όγκου του, πήγε να το τρομάξει για να μετακινηθεί από την θέση του και να το κατευθύνει για να κινηθεί προς το σημείο από όπου θα μπορούσε να το σημαδέψει και να το χτυπήσει ο 14χρονος και τότε ήταν που συνέβη το κακό.

Ο 14χρονος ζήτησε και απαίτησε να απολογηθεί άμεσα για όλα όσα είχαν συμβεί, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε και δόθηκε προθεσμία για την Τρίτη και έως τότε είναι στην ΓΑΔΑ, ανέφερε ο συνήγορος του αδελφοκτόνου.

Τέλος, ο συνήγορος ερωτήθηκε για τις καταγγελίες που είχαν γίνει στο παρελθόν με αναφορές για κακομεταχείριση των παιδιών και άλλα προβλήματα στην οικογένεια, απαντώντας πως από πολλούς ελέγχους που έγιναν από κοινωνικές υπηρεσίες ουδέποτε προέκυψε το παραμικρό.