Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Αλλάζει η δικαστική αίθουσα μετά τις εικόνες ντροπής στην Ευελπίδων

Φονική πυρκαγιά στο Μάτι: Αλλάζει η δικαστική αίθουσα μετά τις εικόνες ντροπής στην Ευελπίδων

Θα εκδικαστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών

Μετά τις εικόνες ντροπής στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την έναρξη της δίκης για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αποφασίστηκε η μεταφορά της στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Πρόκειται για την δικαστική αίθουσα όπου , ήδη, διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και η μοναδική η οποία ,όπως είχε σημειωθεί από την πρώτη στιγμή, μπορεί να «φιλοξενήσει» την πολυπρόσωπη υπόθεση.

Σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με τη συμμετοχή του προϊσταμένου του Εφετείου Αθηνών Δημήτρη Οικονόμου, του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορου Λινού και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για την υπόθεση στο Μάτι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης η απόφαση ελήφθη «με δεδομένη τη δικονομική πρόοδο που έχει συντελεστεί στη δίκη της Χρυσής Αυγής, καθώς και με τις διαβεβαιώσεις από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων ότι ο αριθμός των συνεδριάσεων που θα ανέρχεται σε τουλάχιστον 12 ανά μήνα δεν θα οδηγήσουν σε παρέλκυση και καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης».