Βαρυμπόμπη: Ευθύνες στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου ρίχνει ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Βαρυμπόμπη: Ευθύνες στον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου ρίχνει ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Τι υποστηρίζει ο 26χρονος για το περιστατικό - Τι λένε οι αυτόπτες μάρτυρες

Τις ευθύνες στο θύμα επιχειρεί να ρίξει τώρα ο 26χρονος, που μαχαίρωσε τον επιχειρηματία Γιάννη Μάρκου για ασήμαντη αφορμή σε καντίνα της Βαρυμπόμπης.

Μετά την παράδοση του, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στα δικαστήρια, όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Ο δικηγόρος 26χρονου Ανδρέας Σπυρόπουλος, δήλωσε: «Και βέβαια είναι μετανιωμένος, αρνείται την κατηγορία με το νομικό χαρακτηρισμό που της αποδίδεται, δηλαδή σαν απόπειρα ανθρωποκτονίας», ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι δράστης και θύμα γνωριζόντουσαν. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να υποστηρίξει, ότι δεν ξεκίνησε ο ίδιος τον καβγά, αλλά θα προσπαθήσει να βάλει τον εαυτό του σε θέση άμυνας, παρόλο που μαχαίρωσε τον Γιάννη Μάρκου 15 φορές μέσα σε 10 δευτερόλεπτα και θα ισχυριστεί, ότι ο επιχειρηματίας τον χτύπησε και τον προκάλεσε πρώτος.

Σύμφωνα όμως με δύο φίλους του επιχειρηματία και αυτόπτες μάρτυρες, ο 26χρονος μαζί με τον 19χρονο συγκατηγορούμενο του μόλις έφθασαν στην καντίνα, προσπέρασαν όλη την ουρά των πελατών, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν όλοι, μεταξύ αυτών και ο Γιάννης Μάρκου. Ο δικηγόρος του 58χρονου επιχειρηματία Γιάννης Μαρακάκης, υποστήριξε: «Όλο το περιστατικό είναι αποτυπωμένο σε οπτικό υλικό. Φαίνεται και ο απλός διαπληκτισμός. Είναι πολύ εύκολο για τις αρχές να αποκωδικοποιήσουν ποιος είναι επιτιθέμενος και ποιος όχι και αν ήταν απρόκλητη η επίθεση ή αν ήταν δικαιολογημένη ή αν ήταν σε άμυνα».

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν οπτικό υλικό από μπαρ της περιοχής, όπου λίγο πριν από το αιματηρό περιστατικό διασκέδαζαν τόσο ο επιχειρηματίας με την παρέα του, όσο και ο 26χρονος με τον 19χρονο συγκατηγορούμενο του. Ο 26χρονος, κάτοικος δυτικής Αττικής, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνώριμος στις αρχές, καθώς είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και ληστείες.

Ο 58χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά φαίνεται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Η άμεση αντίδραση των φίλων του που του έδεσαν το τραύμα στο πόδι με ένα φουλάρι και τον μετέφεραν άμεσα σε ιδιωτική κλινική στο Μαρούσι, φαίνεται ότι του έσωσαν τη ζωή.