Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Απολογείται η 38χρονη στην ανακρίτρια

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Απολογείται η 38χρονη στην ανακρίτρια

Δρακόντεια μέτρα στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια Ηρακλείου έφτασε νωρίς το πρωί του Σαββάτου η 38χρονη, που κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό στον 36χρονο πρώην σύντροφό της.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, βρίσκεται στο γραφείο της γ’ Ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί και στη συνέχεια από κοινού με τον εισαγγελέα για το αν θα προφυλακιστεί. Η κατηγορούμενη συνοδευόταν από τους δικηγόρους της Απόστολο Λύτρα και Μάνο Δρακωνάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στα δικαστήρια Ηρακλείου νωρίς το πρωί της περασμένης Τετάρτης (26/10), όπου ο Εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν ότι η «Στεφανία» που φέρεται να παρέσυρε τον 38χρονο στο ξενοδοχείο είναι «υπαρκτό» πρόσωπο και αναμένεται να ζητήσουν από την ανακρίτρια να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη σε εκείνη, αλλά και σε όποιον άλλον εμπλέκεται με την υπόθεση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής όταν το εν διαστάσει ζευγάρι έδωσε ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο του Ηρακλείου. Εκεί η γυναίκα έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο του 36χρονου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει το αριστερό του μάτι, ενώ έχει υποστεί και εγκαύματα στο πρόσωπο.

Το θύμα έχει απασχολήσει τις αρχές καθώς είχε διαπράξει σειρά ένοπλων ληστειών το 2015 και μάλθστα είχε πραγματοποιήσει μια εισβολή σε ξενοδοχείο στην Κρήτη την ώρα που γινόταν ένα πάρτι λυκείου. Έμεινε επτά χρόνια στη φυλακή.

Στην υπόθεση εξετάζονται δύο εκδοχές: Η μία έχει να κάνει με τη γυναίκα που τον εκδικήθηκε για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι είχε σχέσεις με άλλες γυναίκες. Η δεύτερη, την οποία έδωσε η ίδια η 38χρονη, η οποία αναμένεται εντός της ημέρας να παραδοθεί αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο, το θύμα την απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει και τη χτυπούσε.